Skocz do zawartości
KtośTaki

Chieftec, Enermax, Tagan Czy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czytam różne fora o zasilaczach i już nie wiem co wybrać.

Może powiem tak NIE zależy mi na wyglądzie ani na tym aby był niesłyszalny ( no tylko aby nie chodził jak suszarka :P jak np wiatrak 92x92 delty),diodki i inne bajery też są zbędne.

Zależy mi aby dawał dobre napięcia i najlepiej powodował ruch powietrza w obudowie(np wiatrak 120). Do konfigu może dojść jeszcze pare drobnych rzeczy i jakieś oc.

Mam ok 200zł i chciałbym je dobrze zainwestować.

Kiedyś kupiłem q-teca 450w dualfan no i nie wiem dlaczego, ale na mojej płycie nie startował, po naciśnięciu powera ruszały wiatraki i po chwili wyłanczał się :blink: , u brata ciotecznego na ecs kt600a działał bez problemu(więcu mu go oddałem :wink: ). Czym to mogło być spowodowane?

A wracając do pierwszego tematu oto moje typy:

Chieftec 420-302 , 410-212 , 400-101

Enermax 465P-VE

Tagan 330 u01 (bo z 380 to finansowo ciężko)

A może coś innego?

PS.Nie musi to być nówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi też nie zależało na wyglądzie i na głośności i kupiłem za 199 zł Chefa 400AA-101 od Delty. Świetnie sie sprawuje i wcale nie taki głośny, a napięcia stabilne. Ma też wiatrak 12 cm który chłodzi nieco proca. Wg mnie z tych co wymieniłeś to najlepszy. Dobry i w miare tani jest też Huntkey HK-350AP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi