Mez Cook Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Noszę się z zamiarem kupienia winfasta 6200 albo 6600 czas pokaże. Mam cienki zasilacz jakić codegen 300 W. Wystawiłem już temat czy ta zasiłka styknie, a jedyne wnioski, to może tak, albo może nie, którz to wie :). Tak sobie pomyślałem że jak by się coś działo, to może do molexa na karcie podpiąć druga zasiłkę AT, bo mam taką w szafie. Tą zasiłkę miał bym nontoper podłączoną do grawy, i włączoną, bo power button w budzie jest przystosowany do ATX. Co wy na to, ma ktoś może siakieś doświadczecnie z takimi wynalazkami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 działac będzie, rachunki za prąd bedą dwa razy wieksze...słowem lepiej kupic jakeigos fortrona/delte na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mez Cook Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 działac będzie, rachunki za prąd bedą dwa razy wieksze...słowem lepiej kupic jakeigos fortrona/delte na allegro 1636878[/snapback] W momęcie gdy komp będzie włączony to pobór mocy będzie taki sam jak bym miał jeden mocniejszy zasilacz. Czy w takim razie karta będzie ciągnęła prąd przy wyłączonym kompie, gdy zasilanie będzie dostarczane do karty tylko przez molexa, z dodatkowego zasilacza AT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 W momęcie gdy komp będzie włączony to pobór mocy będzie taki sam jak bym miał jeden mocniejszy zasilacz. Czy w takim razie karta będzie ciągnęła prąd przy wyłączonym kompie, gdy zasilanie będzie dostarczane do karty tylko przez molexa, z dodatkowego zasilacza AT ? 1637275[/snapback] nieprawda, dwa zasilacze nigdy nie bedą ciagnac tyle samo prądu co jeden silniejszy. radze zajrzec do dzialu o zasilaczach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mez Cook Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Kumam. Z większym zużyciem prądu jestem wstanie się pogodzić, bo i tak będzie to trwało góra 1-2 miechy. Kombinuje bo jak już coś kupuje do kompa to raczej coś w miarę dobrego, a na szefa albo coś będe musiał zbierać te wspomniane 1-2 miechy, a nie będe miał tyle kasy żeby razem z grafą kupić nową zasiłkę. A czy przy wyłączonym kompie karta będzie się np grzała albo cóś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaffar Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 a tu mała propozycja, mam to u siebie i wszystko dziala jak w podpisie http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12153 mam juz go od 3 miechow i zadnego problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Rachunki napewno nie będą wyższe x2!!! Przecież ten zasilaczyk ma pewnie góra 230 W, nawet gdy jego sprawność wynosić będzie 50 %, to będzie pobierał max przy takich kartach 70 W. Ale imho i tak sensu w tym za bardzo nie ma :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mez Cook Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 A jeśli komp będzie wyłączony, a dodatkowy zasilacz AT pozostanie włączony, to czy grafa będzie się grzać, i czy może na tym ucierpieć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...