Skocz do zawartości
Mez Cook

Drugi Zasilacz Specjalnie Dla Grafy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Noszę się z zamiarem kupienia winfasta 6200 albo 6600 czas pokaże. Mam cienki zasilacz jakić codegen 300 W. Wystawiłem już temat czy ta zasiłka styknie, a jedyne wnioski, to może tak, albo może nie, którz to wie :). Tak sobie pomyślałem że jak by się coś działo, to może do molexa na karcie podpiąć druga zasiłkę AT, bo mam taką w szafie. Tą zasiłkę miał bym nontoper podłączoną do grawy, i włączoną, bo power button w budzie jest przystosowany do ATX. Co wy na to, ma ktoś może siakieś doświadczecnie z takimi wynalazkami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

działac będzie, rachunki za prąd bedą dwa razy wieksze...słowem lepiej kupic jakeigos fortrona/delte na allegro

1636878[/snapback]

W momęcie gdy komp będzie włączony to pobór mocy będzie taki sam jak bym miał jeden mocniejszy zasilacz. Czy w takim razie karta będzie ciągnęła prąd przy wyłączonym kompie, gdy zasilanie będzie dostarczane do karty tylko przez molexa, z dodatkowego zasilacza AT ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W momęcie gdy komp będzie włączony to pobór mocy będzie taki sam jak bym miał jeden mocniejszy zasilacz. Czy w takim razie karta będzie ciągnęła prąd przy wyłączonym kompie, gdy zasilanie będzie dostarczane do karty tylko przez molexa, z dodatkowego zasilacza AT ?

1637275[/snapback]

nieprawda, dwa zasilacze nigdy nie bedą ciagnac tyle samo prądu co jeden silniejszy.

radze zajrzec do dzialu o zasilaczach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumam. Z większym zużyciem prądu jestem wstanie się pogodzić, bo i tak będzie to trwało góra 1-2 miechy. Kombinuje bo jak już coś kupuje do kompa to raczej coś w miarę dobrego, a na szefa albo coś będe musiał zbierać te wspomniane

1-2 miechy, a nie będe miał tyle kasy żeby razem z grafą kupić nową zasiłkę. A czy przy wyłączonym kompie karta będzie się np grzała albo cóś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rachunki napewno nie będą wyższe x2!!! Przecież ten zasilaczyk ma pewnie góra 230 W, nawet gdy jego sprawność wynosić będzie 50 %, to będzie pobierał max przy takich kartach 70 W.

Ale imho i tak sensu w tym za bardzo nie ma :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi