borek199 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 witam!! mam problem. skladam sobie komputer i jest pewien problem. gdy wszystko dobrze podłaczylem właczylem komputer dochodzily sygnaly. bylo ich nieskonczenie. wymienilem zasilacz (popzedni byl niepewny), bo myslalem ze moze to jest przyczyna. niestety to nie ten problem. moze ktos mi pomoc z gory dzieki :) DODAM ZE PLYTA GL TO INTEL FW82371AB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Te sygnaly to wlasnie informuja ze cos jest nie tak. Proponuje na poczatek sprawdzic czy wszystkie lementy niezbedne do uruchomienia komputera tj,procek, ramy i grafa sa dobrze wpiete w odpowiednie gniazda. Sproboj zresetowac BIOS na plycie glownej oraz upewnij sie w instruckji czy wszystkie zworki sa dobrze ustawione. Niektore plyty maja zworkowa regulacje maistrali i mnoznika i zle ustawienie tych zworek moze uniemozliwic uruchomienie komputera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek199 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Te sygnaly to wlasnie informuja ze cos jest nie tak. Proponuje na poczatek sprawdzic czy wszystkie lementy niezbedne do uruchomienia komputera tj,procek, ramy i grafa sa dobrze wpiete w odpowiednie gniazda. Sproboj zresetowac BIOS na plycie glownej oraz upewnij sie w instruckji czy wszystkie zworki sa dobrze ustawione. Niektore plyty maja zworkowa regulacje maistrali i mnoznika i zle ustawienie tych zworek moze uniemozliwic uruchomienie komputera 1636948[/snapback] a jesli nie mam istrukcji?? a jak sie resetuje bios?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Mozesz wyjac baterie jesli niewiesz gdzie jest zworka odpowiedzialna za reset. Wyjmij ja na okolo 1-2 min A co do instrukcji to ja tez jej nie mam ale jest jedna rada na to: GOOGLE Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek199 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Mozesz wyjac baterie jesli niewiesz gdzie jest zworka odpowiedzialna za reset. Wyjmij ja na okolo 1-2 min A co do instrukcji to ja tez jej nie mam ale jest jedna rada na to: GOOGLE Pozdro 1636963[/snapback] dzieki a ktos ma jeszcze sugestie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 No i jestm tak dobry ze znalazlem dla ciebie opis tych zworek o ile ta instrukcja jest do twojej plyty: http://www.premiopc.com/manuals/mb/200E/200E.pdf Sprawdz czy to aby napewno to i ustaw odpowiednio zworki do swojego procesora. W zaleznosci od jego czestotliwosci ustawisz sobie zworke. Jesli masz np. procesor 200MHz to ustawisz sobie FSB na 66 MHz a mnoznik na 3x. Wszystko masz w tej instrukcji na stronie 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek199 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 wielkie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek199 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 (edytowane) to nie ta ja mam 3 sloty na dimm'y a tam jest na 2 Edytowane 7 Września 2005 przez borek199 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Moze byly rozne wersje tej plyty. Wkazdym badz razie jesli wyglada podobno jest na tym samym chipsecie co twoja oraz jesli ma w podobnym miejscu umieszczona zworke SW1 i obsluguje te same procki to kto wie czy to nie to. Zawsze mozesz sam poszperac po necie i jest tam masa tego typu manuali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek199 Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 (edytowane) Post numer 1 moze tak Post numer 2 zresetowalem biosa i nic. ciagle sygnaly:( a ta instrukcja jest zupelnie inna Naucz sie edytowac posty! Orgiusz ludzie pomuszcie Edytowane 7 Września 2005 przez borek199 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 to pikanie to nie jest takie tam pikanie ;] pika sekwencyjnie,, krótkie - długie,, no więc teraz napisz jaka jest sekwencja piknięć ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek199 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 jest nieskonczenie dlugo tak samo dlugich sygnalow. bios AWARD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 http://www.bioscentral.com/ Tu rozszyfrujesz co bios mówi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 jest nieskonczenie dlugo tak samo dlugich sygnalow. bios AWARD 1638597[/snapback] nie nieskończenie długo,,, jeden za drugim długie lecą ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek199 Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 tak i to nie tak ze wysoki, niski, tylko ciagle jedna wysokosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 opierając się na tej stronie możesz stwierdzić, że: Repeating (endless loop) Memory error Check for improperly seated or missing memory.lub High frequency beeeps while running Overheated CPU Check the CPU fan for proper operation. Check the case for proper air flow. a więc - pamięć (jak masz więcej jak jedną - testuj osobno, jak jedna - przetestuj na innym kompie lub płytkę na innej sztuce) lub procek (sprawdź czy działa wentylator, czy jest podłączony, czy radiator jest dobrze założony etc..) jak przejdziesz przez to napisz czy pomogło ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek199 Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 (edytowane) zmienilem procka na k5 133 MHz i tera wogule nie ma sygnalu z biosu!!!!! ludzi pomuzcie!! Edytowane 11 Września 2005 przez borek199 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...