Skocz do zawartości
musiu

Problem Z Duronem 1800

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Mam taki problem:

Mój Duron 1800 nie chce działać na szynie 166MHz. Wiem powiecie że nie kręci się. Może i tak ale kiedyś chodził na 166(nie stabilnie ponieważ miałem szhitowy zasilacz bez tego złącza 12V firmy "noname" może jakieś 235 W,myślałem ze to zasilacz bo jak odłaczyłem wszystkie CD i inne gadżety to winda chodziła OK). Moja płyta to EpoX 8rda3i, zasilacz to CHIEFTEC GPS-350EB i uważam że powinno spokojnie działać. Co do dokładnych danych proca to zgubiłem kartke z danymi a nie chce mi się ściągać znowu. Był to ok 0600 miejsce wafla(chyba wiecie o co mi biega bo janie wiem jak to napisać). Moje pytanko brzmi czy coś mozna z tym fantem zrobić. Może coś w biosie trzeba poustawiać, oprucz napięcią bo ja dawałem 1,8 na starym zasilaczu i działało ale prime wywalało mo 3 min na fsb 166. A im większe dawałem napięcie tym było gorzej. Może jakieś rady. Prosze pomószcie!!!

Co do chłodzenia to temp nie pszekraczała 45 stopni C.

Pomocy!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi

Co do prime95 na Durniu bym zbytnio się nie przejmował przy zbyt wysokim FSB często się wysypuje przy Duronach - a jak to wygląda na superPI? Będzie nam łatwiej coś powiedzieć jeśli ściągniesz chłodzenie i podasz OPN procka.

Tak poza tym, miałem również kiedyś Durnia 1.8GHz Applebred i max. mogłem dać FSB 155MHz więc jeśli u Ciebie śmigał na 166MHz to super, tymbardziej,że ma dość wysoki mnoznik.

Edytowane przez tech.tel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy na 166 nie był stabilny ale winda chodziła.

Teraz mykam na 150 na weekend sprawdze ile pujdzie stabilnie.

Nie mam pojecia dlaczego wcześniej działał na 166(chociasz niestabilnie ale działał)

a na 160 gry działały ale czasami były jakiś błędy(np. nfsu2) ale komp się nie zawieszał.

sprubuje jeszcze z nizszymi napięciami bo na 150 ustawiłem 1,6v. Bo pamiętam że wtedy im wyższe napięcie tym gorzej chodził- wydaje mi się że za mało A podawał zasilacz.

Co do dokładnych danych proca to może na weekend sie wezne bo lama ze mnie (denerwuje mnie te jądro-łatwo uszkodziś, moze pujde do sklepu i kupie taką blaszke to będzie bezpieczniej).

wielkie dzięki za odpowiedzi, mam nadzieje że ktoś wmi pomoże, jak będę miał dane o procu to napisze i pogadamy konkretnie(ale z tego co pamiętam to miałem niby lepszą serie niż qmpel a u niego działa ful stabil na 170)

Dzięki za odpowiedzi

Zwracaj większą uwagę na błędy ortograficzne - Crosis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dane mojegro procka to:

DHD1800DLV1C Z410802D41072

MIXJB0414DPMW

Sprawdzałem mojego proca u kolegi na Abicie i też się zwieszał. Wydaje mi się że nie da rady go stabilnie podkręcić do 166.

Rada taka żeby wymienić procka.>Bartona jakiegoś by się przydało kupić.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...