xslimakx Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Witam! Mam karte MSI Mulltimedia MX440-T8X 64MB DDR AGP8x TV-OUT (geforce 4MX) powiedzcie mi jak zmienic szyne na ktorej pracuje karta w tej chwili AGP 8x chce zmienic na AGP 4x jak to zrobic??? Bo jakos nigdzie nie moge znalesc tej opcji??? Jak zmusic wiatraczek (standardowy z P4) do pracy na stalych obrotach np. 4000 teraz jest ok 2300 - 2400 ??? Czy daloby sie podkrecic P4 2.4 (18x133) na 18x144 ??? I czy system bylby stabilny??? Do chlodzenia uzylbym Volcano 7 + Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 co do agp 8x => 4x to powinno byc w biosie co do 144 to nie widze problemu przy wulkanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 a co z wiatraczkiem??? bo pc alert pokazuje ze on pracuje z obrotami ok 2370 chcialbym ustawic je na stale np. na 3000 jak to zrobic??? OK czyli procek bedzie przetaktowany z 133 na 144 a co z ramem??? W biosie jest opcja Dram Freq. standardowo jest 167 jak procek jest na 133 zmieniac to czy zostaje 167??? Czy napiecie procka podnosic??? Dram Vcore = 2,6 V zostaje tak??? CPU Vcore Adjust = Auto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Dram vcore zostaw tak jak jest narazie.Napięcie na procu to zwiększ do np.1.80V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Dram vcore zostaw tak jak jest narazie.Napięcie na procu to zwiększ do np.1.80V. do 1.80V ?? a nie moze zostac tak jak jest czyli na auto??? CPU Vcore Adjust = Auto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Witam! Mam karte MSI Mulltimedia MX440-T8X 64MB DDR AGP8x TV-OUT (geforce 4MX) powiedzcie mi jak zmienic szyne na ktorej pracuje karta w tej chwili AGP 8x chce zmienic na AGP 4x jak to zrobic??? Bo jakos nigdzie nie moge znalesc tej opcji??? Cos Ci strasznie dziwne rzeczy wychodza w 3dmarku. AGPx2 przy mozliwym tylko 4 i 8? mx420? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Dram vcore zostaw tak jak jest narazie.Napięcie na procu to zwiększ do np.1.80V. do 1.80V ?? a nie moze zostac tak jak jest czyli na auto??? CPU Vcore Adjust = Auto no coosh na twoim miejscu przeczytalbym CALY dzial faq, razem ze wshystkimi linkami itp. bez tego bedziesh mial ciezko! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...