Skocz do zawartości
xslimakx

Pomozcie... glupie pytania... znow ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam karte MSI Mulltimedia MX440-T8X 64MB DDR AGP8x TV-OUT (geforce 4MX) powiedzcie mi jak zmienic szyne na ktorej pracuje karta w tej chwili AGP 8x chce zmienic na AGP 4x jak to zrobic??? Bo jakos nigdzie nie moge znalesc tej opcji???

Jak zmusic wiatraczek (standardowy z P4) do pracy na stalych obrotach np. 4000 teraz jest ok 2300 - 2400 ???

Czy daloby sie podkrecic P4 2.4 (18x133) na 18x144 ??? I czy system bylby stabilny??? Do chlodzenia uzylbym Volcano 7 +

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co z wiatraczkiem??? bo pc alert pokazuje ze on pracuje z obrotami ok 2370 chcialbym ustawic je na stale np. na 3000 jak to zrobic???

OK czyli procek bedzie przetaktowany z 133 na 144 a co z ramem??? W biosie jest opcja Dram Freq. standardowo jest 167 jak procek jest na 133 zmieniac to czy zostaje 167???

Czy napiecie procka podnosic??? Dram Vcore = 2,6 V zostaje tak??? CPU Vcore Adjust = Auto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! 

Mam karte MSI Mulltimedia MX440-T8X 64MB DDR AGP8x TV-OUT (geforce 4MX) powiedzcie mi jak zmienic szyne na ktorej pracuje karta w tej chwili AGP 8x chce zmienic na AGP 4x jak to zrobic??? Bo jakos nigdzie nie moge znalesc tej opcji???

Cos Ci strasznie dziwne rzeczy wychodza w 3dmarku. AGPx2 przy mozliwym tylko 4 i 8? mx420?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dram vcore zostaw tak jak jest narazie.Napięcie na procu to zwiększ do np.1.80V.

do 1.80V ?? a nie moze zostac tak jak jest czyli na auto???

CPU Vcore Adjust = Auto

no coosh

na twoim miejscu przeczytalbym CALY dzial faq, razem ze wshystkimi linkami itp.

bez tego bedziesh mial ciezko!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...