hardwin Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 wymienilem dysk na caviar na SATA chce ze swojego maxtora ATA przegrac calego windowsa zeby po restarcie uruchomil sie z SATA jest to mozliwe? probowal ktos? narazie jestem na etapie zabawy nortonem ghostem z opcja COPY DRIVE, ale ciagle cos wypieprza jakies bledy moze zle cos robie?? na maxtorze mam 1 partycje 2 GB na ktorej jest SWAP i pare plikow odpowiadajacych za bootowanie na 2 partycji windows XP ale zeby bylo smieszniej winXP ma nazwe C: natomiast ta partycja ktora jest na poczatku dysku, ta dwu gigowa ma litere G stalo sie tak poniewaz ta partycje dorobilem po jakims czasie tak wogole polecam taki myk, na poczatku dysku partycje na fatach 2 GB i tam swapa umiescic, czuje sie roznice teraz tak... na dysku SATA jest "normalnie" c: to 2 gb d: to powiedzmy bylby ten win XP jak to zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Jesli to system XP to mozesz natrafic na kłopot - ja mialem taki i mimo porad nie udało mi się go ominąć - chodzi o zabezpieczenie Microsoftu po zmianie sprzętu (dysku) nie zadziałał bez ponowienia aktywacji.Wiem ze to dziwne ale sprawdzone na 2 kompach chociaż u Ciebie tak być nie musi w kazdym razie uruchamiał się az do końca a potem czysty pulpit i nic - doczytałem ze zmieniłem podstawowy element komputera i nalezy ponowić aktywacje i tak się stało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 hmm to tego problemu jeszcze nie doszedlem hehe narazie wywalil mi brak pliku ntldr ale gdy go wzucilem teraz pojawia sie nie pamietam...zly dysk, zmien i restart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kissiel Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Norton Ghost. Tym programem powinieneś być w stanie to zrobić. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 wymienilem dysk na caviar na SATA chce ze swojego maxtora ATA przegrac calego windowsa zeby po restarcie uruchomil sie z SATA jest to mozliwe? probowal ktos? narazie jestem na etapie zabawy nortonem ghostem z opcja COPY DRIVE, ale ciagle cos wypieprza jakies bledy moze zle cos robie?? na maxtorze mam 1 partycje 2 GB na ktorej jest SWAP i pare plikow odpowiadajacych za bootowanie na 2 partycji windows XP ale zeby bylo smieszniej winXP ma nazwe C: natomiast ta partycja ktora jest na poczatku dysku, ta dwu gigowa ma litere G stalo sie tak poniewaz ta partycje dorobilem po jakims czasie tak wogole polecam taki myk, na poczatku dysku partycje na fatach 2 GB i tam swapa umiescic, czuje sie roznice teraz tak... na dysku SATA jest "normalnie" c: to 2 gb d: to powiedzmy bylby ten win XP jak to zrobic?? 1640843[/snapback] Wszystko by bylo mozliwe BA, nawet teraz jest, ale CO zrobi windows jak zacznie startowac z SATA i stwierdzi "nie ma takiego sprzetu" wywali, blue screene NOT BOOTABLE DEVICE.... czy jakos tak :cry: , numer z kopiowaniem z ATA na SATA nie przejdzie.... :/ , mozna najpierw probowac dograc stery do SATA... pozniej robic obraz.... zabawy wyjdzie tyle co ze stawianiem nowego windowsa :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Simple solution Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 dzieki chlopaki ale okazuje sie ze zmieniam plyte z prockiem i tak bede musial przeinstalowac system, ale dzieki wielkie, moze sie to przyda jeszcze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Zmieniałem już dyski, pozostając przy starej instalce winxp, więcej zmieniałem mobo i dalej na tej samej instalce, właściwie możne powiedzić, że od końca 2002 roku jadę na jednym systemie (oczywiście z pomocą ghosta) :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...