Skocz do zawartości
janio

Problem Z Wydajnością

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam wątpliwości co do wydajności mojego WC. Posiadam procek taki ja w sigu chodzi na 1.92v, blok MCS Nukleon z króćcami 12-16-12, nagrzewniczke od łady z wentylem 120 mm puszczonym na 7.5v i 5 litrowy rez. Teraz gdy temperatury za oknem są wysokie, w idle mam na procu 40-42 stopnie, a w stresie potrafi dobić do 48-50. Paste na procku mam jakąś titana srebrną za 5zł. cieniutko nalożoną, więc nie sądze żeby to przez paste. Czy takie temperatury są normalne, jakie u was są temperatury ?

EDIT: Zapomniałem dodać że pompuje Atman AT 305 1200l/h :D

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak temp masz ok Nukleon nie jest to jakiś super bloczek a prawie 2V to już trochę jest :D ja mam 32 idle i 38 stres ale każda płyta robi inne pomiary więc nie możemy sie tym sugerować !! jaką masz płyte ??

aha Asrok :/ sama nazwa mówi za siebie ale temp i tak nie są najgorsze !!

Edytowane przez termit_tm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do płyty to raczej sie nie ma czym chwalić bo jest to ... ... ASRock K7VT4A+ na KT400 :angry: No i jeszcze antek PALOMINO, więc żaden rarytas to nie jest, no ale skoro mówisz że temperatury nie są najgorsze... może gdybym wrzucił jakiś bloczkek kyńka albo misia15go to temp by spadły... ale jak narazie cieńko z kasą więc przemęcze z nukleonem ;)

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi