_Platinium_ Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Witam. Dotychczas chlodzilem moje cpu pentem q92 i zamontowana na boku budy akasa 120 wiejaca na niego. Lecz ostatnio zmartwilem sie zbyt wysokimi temperaturami na procku ( 49 w idle, reszta jak w podpisie ) i postanowilem przesmarowac go AS5. No wiec zdjalem ów chłodzenie z bartona i moim oczom ukazal sie dziwyn widok... Z pasty Ceramique ktrora byla nakladana kilka miechow temu zostalo doslownie 20% tego co kiedys zalozylem... :blink: No ale nic usunalem resztki pasty i nalozylem AS5 po czym wlaczam kompa... Wiele razy czytalem jakoby arctic silver 5 nie przewodzilo pradu wiec nie nie myslalem nawet o jakims zwarciu... No wiec uruchamiam kompa, wszystko fajnie, a tu ciach, komp stanal i zwiecha. Robie reseta i pojawia sie ekranik z wyborem trybu awaryjnego, po czym na monitorze zaczynaja sie pojawiac jakieś errory o jakichs plikach systemowych itp. Pomyslalem sobie ze pewnie as5 dostala sie pomiedzy ściezki i proc nadaje sie na śmietnik lecz one more time wylaczylem i na nowo uruchomilem pc bez bocznej scianki, akasy wiejacej na proc i na defaultowym 166 fsb i 1,65 vcore. Ku mojemu zdziwieniu wszystko bylo ok :) i co najwazniejsze z 49 w idle zrobilo sie 43... Lecz moje szczescie nie trwalo zbyt dlugo :mellow: Zalozylem boczna scianke obudowy z wentylem i temp w idlu znow urosla do 50 :mur: W zwiazku z tym ponownie uruchomilem pc z załozona scianka boczna lecz bez akasy wiejacej do srodka i temperaturka ustatkowala sie na 45 stopniach na cpu. Doszedlem do wniosku ze chyba lepszym rozwiazaniem bedzie zrobienie tunelu wiejacego na procesor, lecz nie wiem zbytnio z czego go zrobic i jak zamontowac by byl stabilny... Myslalem o rurze kanalizacyjnej lecz jej wyglad troche mnie onieśmiela :-P Z gory dzieki za odp. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=102975 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Jejku ze tunel mozna zrobic z butelki to ja wiem :) , ale chce zrobic go inaczej, by jakos to wygladalo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaL Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 tam masz jeszcze napisane ze mozna wykorzystac tube od bass reflexu z kolumny .. to chyba najciekawiej wyglada ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 No ok w takim razie przyjmijmy że tunel już mam, teraz jest sprawa tego typu ze nie wiem jak go zamontowac na ściance z plexi by był w miarę stabilny <_< Z gory dzieki za sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 JA mam tunel od bassreflexu ... temp 6-8 stopni nizsza ..... + ciekawy wyglad .... tylko ciezka sprawa wyciac idealnie ... pasujaca pod wentyl procka dziure Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...