gr303 Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Mam problem z połaczeniem dwóch ap, jeden ap jest podpiety do dookólnej, drógi ap do kierunkowej, przy kierunkowej jest serwer i internet,a dookólna bedzie miała za zadanie rozsyłanie internetu na pozostałe PC, PROBLEM Jak połaczyc te AP zeby kierunkowa antena przesyłała syganał do dookólnej, prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Opcje: 1. Ustawić między tymi dwoma AP most - tryb wireless bridge 2. Ustawic tego Ap z anteną kierunkową jako AP Client dla tego AP z anteną dookólną. Takie dwie opcje przychodzą mi na myśl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 z tego co zrozumialem to antena dooklona ma najpierw odbierac sygnal z kierunkowej i jednoczesnie rozsylac dalej! tyle ze to raczej dzialac nie bedzie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Sorry za zamroczenie wczoraj... w trybie bridge odpada, musiałbyś mieć osobnego AP do bridge`a. djmic.. dlaczego nie będzie? Jeśli ten AP na linka do serwera bedzie ustawiony jako Client tego AP z dookólną to ja nie widzę problemu. Inna sprawa, że najlepiej byloby mieć osobny link na "dosył", najlepiej na 5GHz, ale nie wiemy, jakie pieniądze mamy do wydania (profesjonalny lnk na 2 AP 5GHz przystosowanych do pracy na zewnątrz- 3000zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 ja to zrozumialem tak: serwer->kierunkowa->dookolna. problem widze w tym ze dooklona(+ AP oczywiscie)odbiera sygnal(z kierunkowej przy serwerze) i jednoczescie owa dooklona nadaje dla pozostalych uzytkownikow! no chyba ze chodzi o wlasnie o wypelnienie tej luki miedzy antenami!w takim wypadku potrzeba jedna kierunkowa i AP! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 tak nie bedzie dzialac ! tam gdzie jest internet musisz ustawic AP w tryb pracy: AP po drugiej stronie AP musisz ustawic w tryb Client i podac MAC adres tego 1 AP niestety klient nie moze naraz odbierac i rozyslac sygnal innym klientom do tego celu musialbys zmostkowac apeki kablem ethernetowym jak jestes gdzies z okolic kraka/kat to mozesz odezwac sie na pm ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 moze dzialac w trybie bridge! mnie chodzi o dokladne wytlumaczeenie topologi sieci! co gdzie i poprzez co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 IHMO ma to szanse zadzialać... nie jestem w stanie jednak powiedzieć na dokładnie jakim sprzecie... napewno zadziala na takich urządzeniach jak AP-600 zestawionymi w WDS.... jednak to rozwiązanie napewno odpada ze względu na koszty..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Kontynuacja wypowiedzi Cooli`a : pomijając fakt, że WDS jest sam w sobie nieco dziurawy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 bridge dziala na takich ap jak planet 1963A 1965... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 haha a jak podepniesz zwykla karte wi-fi do bridge jak dziala w trybie ad-hoc i infrastruktury ? eh specjalisci.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 mialem na mysli polaczenie serwera z ant nadawcza mostem a dalej wiadomo ze tylko ap!! bosze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...