Skocz do zawartości
Pablord

Monitor Lcd Ll Jaki Wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Stanalem oto przed ciezkim zadaniem jakim jest wybranie monitora LCD za cene okolo 100 zl. Wiem ze takie posty juz byly, jednak ceny tak szybko sie zmieniaja ze tego typu zapytania szybko sie deaktualizuja.

Wybieram miedzy

Benq tutaj

a

LG 1730S tutaj

Dodam ze jeszcze bardzo mi sie podoba, nie tylko ze wzgledu na cudowny design, lecz rozniwez parametry monitor Hundai B71A tutaj jednak Ciezko znalesc go w Polsce jeszcze (a juz napewno u mnie we Wroclawiu). No i pozostaje jeszcze zaufanie do hundaia. Czy mozna je miec??

Pozdrawiam wszystkich. Bede bardzo wdzieczny za jakakolwiek porade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG (najprawdopodobniej) TEN monitor sprzedaje za ok. 2/3 ceny. Tylko jest jedno ale ... Mają one jednego zdechlaka :cry: Domyślam się, że są to LCD, które trafiają do serwisu w czasie ponizej 1 miesiąca użytkowania. LG wymienia wtedy takie monitory gościom na nowy i wszystko na to wskazuje że te z walniętym pikselem sprzedają za taka cenę.

Jeżeli taki jeden zdechlak ci nie przeszkadza to możesz mieć monitor wart 1500 zł za 1000 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Dodam ze jeszcze bardzo mi sie podoba, nie tylko ze wzgledu na cudowny design, lecz rozniwez parametry monitor Hundai B71A 1642557[/snapback]

Zaletą LG jest gwarancja na piksele, z LGkow zainteresował bym się jeszcze 1750S:

http://pclab.pl/art15014.html

hjundaj jest lepszy i tanszy ale nie ma gwarancji na uszkodzone piksele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos moglby mi wyjasnic czym rozni sie LG17 30 S od LG17 50 S ??

Z danych ktore sa podawane w tabelkach zamieszczonych w sklepach internetowych wynika ze parametry sa inentyczne...

Jutro skocze pomeczyc jakiegos sprzedawce z arestu. Zobaczymy co mi powie i co poleci!

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos moglby mi wyjasnic czym rozni sie  LG17 30 S  od  LG17 50 S ??

Z danych ktore sa podawane w tabelkach zamieszczonych w sklepach internetowych wynika ze parametry sa inentyczne...

Jutro skocze pomeczyc jakiegos sprzedawce z arestu. Zobaczymy co mi powie i co poleci!

Pzdr

1646329[/snapback]

Nioe wiesz czym??

Wyglądem i tylko wyględem:-)

Niestety taka jest polityka LG, wyzsza cena łądniejszy monitor- weż pod uwage np. parametry 1730P i 1740P , ten drugi nawet nie ma pivota i jest droższy :wink: bo modniejszy...

Z drugiej strony jak najbardziej polecam model LG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nioe wiesz czym??

Niestety taka jest polityka LG, wyzsza cena łądniejszy monitor- weż pod uwage np. parametry 1730P i 1740P , ten drugi nawet nie ma pivota i jest droższy :wink: bo modniejszy...

1646356[/snapback]

Matryca ta sama, wygląd inny ale menu tez inne więc moze i elektronika inna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nioe wiesz czym??

1646356[/snapback]

A moglbys mi wyjasnic co tojest pivot??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz. dziekuje wszystkim za rady.

na koniec napisze tylko ze kupielm... samsunga 713n i jak narazie jestem bardzo zadowolony. podoba mi sie przede wszystkim rozdzielczosc :) 1280 x 1024 jest boskie. mam jednak odswiezanie na poziomie 75 Mhz a chyba powinienm miec 85 :/ ale nie zainstalowalem jeszcze sterownikow do monitora :]

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jednak odswiezanie na poziomie 75 Mhz a chyba powinienm miec 85 :/ ale nie zainstalowalem jeszcze sterownikow do monitora :]

pozdro

1660541[/snapback]

NIE!!! :mur: :mur: :mur:

Powinieneś mieć 75 hz albo najlepiej 60Hz!

Juz o tym było to nie CTR, NIE MIGA!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi