dadziuk Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) Witam! Ostatnio kupiłem kupiłem wentylator na procka Thermaltake UFO Silver. Po montażu został mi czujnik temperatury i jestem ciekaw czy da sie cos jeszcze z nim zrobic? Edytowane 11 Września 2005 przez dadziuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Witam! Ostatnio kupiłem kupiłem wentylator na procka Thermaltake UFO Silver. Po montażu został mi czujnik temperatury i jestem ciekaw czy da sie cos jeszcze z nim zrobic? 1643439[/snapback] No pewnie wepchnac miedzy zeberka radiatora ? Co on ma wogole mierzyc :) ? :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Miałem do wyboru: ten czyjnik albo potencjimetr na śledziu. Wybrałem potencjometr i został mi ten czyjnik. Co on ma wogole mierzyc :) ? 1644975[/snapback] On nie mierzy temperatury tylko reguluje obroty :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Miałem do wyboru: ten czyjnik albo potencjimetr na śledziu. Wybrałem potencjometr i został mi ten czyjnik. On nie mierzy temperatury tylko reguluje obroty :lol2: 1645142[/snapback] (jego rezystancja zmienia sie pod wplywem temperatury i zmieniaja sie obroty) ale to chyba jasne :), wiec pytanie jak go umiescic ? trzeba poprostu potestowac kiedy jego ZAKRES PRACY bedzie odpowiedni dla danego procesora... (bez przegrzewania i bez zbednego rozpedzania wentylatora , jednym slowem POTESTUJ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Temat nieważny -> spaliłem czyjnik :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...