Skocz do zawartości
RAZOR

GA7-VRX gorąco polecam

Rekomendowane odpowiedzi

Wkońcu przyszedł czas na zastąpienia wysłurzonego ECS K7VTA3 czymś nowszym, wybór padł na płytę opartą na chipsecie VIA KT333 GA7-VRX Giagabyte'a do której to firmy mam zaufanie.

Pierwsze co mnie (bardzo mile:) zaskoczyło to bogate opcje O/C w BIOSIE, możliwość zmiany napięcia rdzenia procesora i karty graficznej (podane w procentach) oraz zmiana FSB co 1MHz, mnożnik zmnieniany jest za pomocą DIP'ów.

Na DDR266 nie odczułem zbyt wielkiego przyrostu wydajności w porównaniu do poprzedniej płyty, dopiero przy DDR333 FPS podskoczyły w górę.

Poza tym płyta jest bardzo stabilna, zarówno z moim D900+GF2MX+ DDR266 jak i z A2000XP+GF4MX440+DDR333.

Sumując- gorąco polecam (szczególnie overclockerom), i chętnie przeczytam opinie innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda ze nie wiesz co ja przezylem z ta plyta... w zyciu nie polece tej plyty...

Byćmoże miałeś Windowsa XP wtedy to się nie dziwię...

Płyta ma małego zonka z winXP przy DEFAULTOWYCH ustawieniach w BIOSIE, wystarczy przeczytać instrukcję obsługi tam jest to dokładnie opisane, zmieniasz jeden parametr i XP'ek śmiga aż pięknie i to o 15% szybciej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda ze nie wiesz co ja przezylem z ta plyta... w zyciu nie polece tej plyty...

Płyta ma małego zonka z winXP przy DEFAULTOWYCH ustawieniach w BIOSIE, wystarczy przeczytać instrukcję obsługi tam jest to dokładnie opisane, zmieniasz jeden parametr i XP'ek śmiga aż pięknie i to o 15% szybciej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RAZOR a czy plytka ta ma maliwosc zmiany napiecia w dol? poza tym slyszalem ze bios niezbyt dopracowany ale jak wiadomo bios zmienny jest ;)

nie ma takiej możliwości

ja osobiście jej nie polecam, lepiej jakiś EPoX bądź MSI :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie problem softu... mialem DWIE! te plyty i obie byly fabrycznie zrypane... uzywalem win98se... to samo pod ME

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...