RAZOR Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Wkońcu przyszedł czas na zastąpienia wysłurzonego ECS K7VTA3 czymś nowszym, wybór padł na płytę opartą na chipsecie VIA KT333 GA7-VRX Giagabyte'a do której to firmy mam zaufanie. Pierwsze co mnie (bardzo mile:) zaskoczyło to bogate opcje O/C w BIOSIE, możliwość zmiany napięcia rdzenia procesora i karty graficznej (podane w procentach) oraz zmiana FSB co 1MHz, mnożnik zmnieniany jest za pomocą DIP'ów. Na DDR266 nie odczułem zbyt wielkiego przyrostu wydajności w porównaniu do poprzedniej płyty, dopiero przy DDR333 FPS podskoczyły w górę. Poza tym płyta jest bardzo stabilna, zarówno z moim D900+GF2MX+ DDR266 jak i z A2000XP+GF4MX440+DDR333. Sumując- gorąco polecam (szczególnie overclockerom), i chętnie przeczytam opinie innych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Szkoda ze nie wiesz co ja przezylem z ta plyta... w zyciu nie polece tej plyty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartinKay Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 RAZOR a czy plytka ta ma maliwosc zmiany napiecia w dol? poza tym slyszalem ze bios niezbyt dopracowany ale jak wiadomo bios zmienny jest ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Szkoda ze nie wiesz co ja przezylem z ta plyta... w zyciu nie polece tej plyty...Byćmoże miałeś Windowsa XP wtedy to się nie dziwię... Płyta ma małego zonka z winXP przy DEFAULTOWYCH ustawieniach w BIOSIE, wystarczy przeczytać instrukcję obsługi tam jest to dokładnie opisane, zmieniasz jeden parametr i XP'ek śmiga aż pięknie i to o 15% szybciej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartinKay Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 a mozesz wyjasnic o co chodzi, co trzeba ustawic bom ciekaw... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Szkoda ze nie wiesz co ja przezylem z ta plyta... w zyciu nie polece tej plyty...Byćmoże miałeś Windowsa XP wtedy to się nie dziwię... Płyta ma małego zonka z winXP przy DEFAULTOWYCH ustawieniach w BIOSIE, wystarczy przeczytać instrukcję obsługi tam jest to dokładnie opisane, zmieniasz jeden parametr i XP'ek śmiga aż pięknie i to o 15% szybciej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 RAZOR a czy plytka ta ma maliwosc zmiany napiecia w dol? poza tym slyszalem ze bios niezbyt dopracowany ale jak wiadomo bios zmienny jest ;)nie ma takiej możliwości ja osobiście jej nie polecam, lepiej jakiś EPoX bądź MSI :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Szkoda ze nie wiesz co ja przezylem z ta plyta... w zyciu nie polece tej plyty...Byćmoże miałeś Windowsa XP wtedy to się nie dziwię... Płyta ma małego zonka z winXP przy DEFAULTOWYCH ustawieniach w BIOSIE, wystarczy przeczytać instrukcję obsługi tam jest to dokładnie opisane, zmieniasz jeden parametr i XP'ek śmiga aż pięknie i to o 15% szybciej ;) To nie problem softu... mialem DWIE! te plyty i obie byly fabrycznie zrypane... uzywalem win98se... to samo pod ME Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...