oteek Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Dzień dobry. Mam głupiutkie pytanie, biorące się z mojej niewiedzy. Otóż, ostatnio padła mi w starym komputerze płyta główna PCCHIPS. Kupiłem jakiegoś IBMa na allegro.pl. Jest to jakiś board na chipie i815, ze zintegrowanym dźwiękiem i grafiką. Niestety, pojawił się problem. Przy bootującym się komputerze, wyskakuje mi komunikat '167 No processor bios update found'. Na pierwszy ogien poszły google ;). No i znalazłem taki topic na jakimś forum: topic Tknięty zamieszczonymi tam informacjami, postanowiłem poszukać biosu do mojej płyty. I teraz właśnie mam dylemat. Nie wiem, czy BIOS, który znalazłem: BIOS będzie pasował do płyty o takich informacjach: Machine Type/Model: 6578TMG Flash EEPROM Revision Level: PIKT35AUS Boot Block Revision Level: PI35A System Serial Number: 55R7LM prosiłbym o pomoc z tym problemem, gdyż sam sobie pewnie nie poradzę ;) i nie chciałbym sobie zrobić czegoś złęgo z płytą ;) . Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Twoj model jest wymieoniony na stronie ktora podales wiec bios jest odpowiedni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deb333 Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 ja tez kupilem ta plyte glowna i podczas aktualizacji wyskoczyl jakis blad, trzeba bylo restetnac komputer. teraz pojawia sie komunikat: machine type and serial number is invalid, potem blad 186: security hardware control logic error i wylacz komputer i tak w kolko :( prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Z firmowymi komputerami jest na ogol tak, ze jak sie cos zepsuje to wyrzuacasz i kupujesz nowy ;-) I raczej watpie zeby udalo Ci sie to naprawic, ale zawsze mozesz sprobowac napisac do IBM'a, a na przyszlosc nie kupuj takich odpadow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...