Skocz do zawartości
demon333

Montaż Pentagrama Freezona Q-92 Alcu

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie na allegro tego coolerka co w temacie i nie dostałem z nim instrukcji montażu :/

Jeżeli ktos posiada coolera Pentagrama to prosze o scana instrukcji lub cokolwiek co pomogłoby mi w założeniu go.

Na TEJ stronie dowiedziałem sie troche o zakładaniu go, ale stanołem na zdjęciu 3 od końca.A to dlatego ze wtedy zapinka od coolera jest w takiej odległosci jak na zdjeciu od ramion, a radiator lezy dosłownie na rdzeniu.

Niewiem co zrobic, bo przykręcać przeciez go nie moge bo ukrusze rdzen.

Prosze o szybką pomoc i z góry dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec tak z tego zdjecia

http://www.tuning-pc.pl/artykuly/freezon_q.../freezon1_s.jpg

Potrzebujesz tylko srubek tych malych.

Zakladasz najpier ramke, tak, zeby strzalki byly w kierunku napisu Socket.

Na to zakladamy cooler. Wkladamy srubki do otworow tych blizej blaszek radiatora.

Pozniej ostroznie wkrecamy, raz z jednej raz z drugiej strony.

Jesli boisz sie ze radiator lezy na rdzeniu to kup sobie coopershima.

Mogles doczytac do konca tamten artykul, a nie zatrzymywac sie na 3 zdjeciu wtedy bys wiedzial, ze:

Zapewniam Was, że radiator tylko i wyłącznie opiera się na rdzeniu ja to widziałem, ale nie zrobiłem zdjęcia, bo nie miałem jak dojść aparatem. Dlatego taż musimy przyłożyć dużą uwagę przy przykręcaniu Pentagrama. Na pewno jest to wada, ale przy ostrożnym montażu da się zrobić bez większych problemów
Edytowane przez ralph03

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi