Limited Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 (edytowane) Hej To moj pierwszy post tutaj i odrazu pytanie ;/ Wiem ze pewnie juz o tym bylo ale niestety nie mam czasu na przeszukiwanie calego forum wiec prosze o wyrozumialosc. Juz niedlugo bede kupowal nowa grafike ( prawdopodobnie HIS Radeon x800GT ), nowy proc ( P4 3GH Prescott + Arctic Freezer 7 ), pamieci 2x512 Hynix, plyta ABIT AG8 Third Eye ( to juz mam ) oraz nowa obudowe. Z kasa stoje tak srednio i za bardzo szalec nie moge wiec bede potrzebowal coz dobrego i w miare taniego. Pomyslalem ze jak juz kupuje to bardzo dobrze by bylo zeby buda miala dobra zasilke wiec wybor padl na Chieftec http://chieftec.pl/?mod=case&id=8 . Zasilka siedzi tam 360W i teraz najwaznisze pytanie, czy ten zasilacz pociagnie ta konfiguracje ? A moze lepiej rozejrzec sie za czyms innym ( jesli tak to co byscie polecili ). Reszta co bedzie wpieta do kompa to: nagrywarka dvd, mycha, klawiatura, audigy player. Zaznacze odrazu ze kompa raczej nie bede podkrecal na poczatku. Edytowane 12 Września 2005 przez Limited Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Procek 100W płyta 50W Grafika z 60W pamiątki 30W Napedy 35W inne pier....ły 30W Razem około 305W, więc przy dobrych wiatrach nie powinno być problemu o ile nie wcisneli tam modelu 1136h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limited Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Czyli najlepiej zanim kupie dokladnie zobaczyc jaki to zasilacz. A teraz noobiarskie pytanie, jak ma sie dokladnie nazywac ten chieftek zeby byl "ten dobry" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Nie ma teraz dobrych chiefteców 360W, są tylko szczęśliwie działające nie sprawiające problemów egzemplarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limited Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 No ok, kupie i zobacze co sie bedzie dzialo. Mam nadzieje ze trafie na dobry model. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Juz niedlugo bede kupowal nowa grafike ( prawdopodobnie HIS Radeon x800GT ), nowy proc ( P4 3GH Prescott + Arctic Freezer 7 ), pamieci 2x512 Hynix, plyta ABIT AG8 Third Eye ( to juz mam ) oraz nowa obudowe. Kupujesz takiego kompa i mówisz, że z kasą u Ciebie nie za bardzo i nie masz $ na zasilacz :P LOL Co do zasilacza to polecam Huntkey HK-400AP/HK-350AP sam mam takiego i jestem bardzo zadowolony. ps. Co do procka to bym zamiast Pentiuma wziąłbym Athlona 64 3200+ imo będzie lepszym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...