Skocz do zawartości
zzzigi

Problem Z Mikrofonem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z mikrofonem.Kiedys podlanczalem mikrofon do kompa wszystko działao a teraz zonk.Nie dział nie moge rozmawiac.Zrobilem format drivery zainstalowalem i klops.Kombinowalem ze wszystkimi mozliwymi ustawieniami i dalej nic.Mikrofon jest na 100% sprawdzany na innym kompie co robic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z mikrofonem.Kiedys podlanczalem mikrofon do kompa wszystko działao a teraz zonk.Nie dział nie moge rozmawiac.Zrobilem format drivery zainstalowalem i klops.Kombinowalem ze wszystkimi mozliwymi ustawieniami i dalej nic.Mikrofon jest na 100% sprawdzany na innym kompie co robic??

1645620[/snapback]

Sprawdzic czy nie bedzie wyciszone w mikserze (ew. funkcja +20db boost) (wiem ze to dla lamera... ale i haker sie myli :D )

Dalej to zamiast mikrofonu podlaczyc zwykle sluchawki, powinne zadzialac jak mikrofon (a raczej jedna z sluchawek w parze stereo) jak nie zadziala to uwalone wejscie mic in na karcie dzwiekowej... tylko nie mow ze zintegrowana (ac97) bo wtedy prawie bankowo uwalone wejscie :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co oznacza ta cała funkcja "+20db boost" ??? po co się ją zaznacza i co sie dzieje jak się nie zaznaczy?

1645784[/snapback]

Dodatkowe wzmocnienie (nie powinno sie w sumie tego uzywac bo zwieksza szumy etc.) ale przy typowych mikrofonach ala "zabawka" uzywanie bez tej funcki jest prawie niemozliwe - bardzo mala czulosc mikrofonu, ale to nie zmiania faktu ze i bez tego powinno dzialac , ciszej/gorzej ale dzialac a nie milczec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzic czy nie bedzie wyciszone w mikserze (ew. funkcja +20db boost) (wiem ze to dla lamera... ale i haker sie myli  :D )

Dalej to zamiast mikrofonu podlaczyc zwykle sluchawki, powinne zadzialac jak mikrofon (a raczej jedna z sluchawek w parze stereo) jak nie zadziala to uwalone wejscie mic in na karcie dzwiekowej... tylko nie mow ze zintegrowana (ac97) bo wtedy prawie bankowo uwalone wejscie  :mur:  :mur:  :mur:

1645727[/snapback]

Tak to jest integra :( Edytowane przez zzzigi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi