Skocz do zawartości
Cumuulus

Radeon 9550 Problem Z Odswiezaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Mam problem z radeonem 9550 na win xp .Problem polega na tym, ze monitor nie wysietla innego odswiezania niz 60 Hz(mimo ustawionego we wlasciwosicach 100Hz). Zmiana sterowników nic nie daje, reofrce etz nie pomaga. Monitor to Sony CPD-E230 i napewno obsługuje 100Hz przy rozdzielczosci 1024x768

System operacyjny to win xp pro.

dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pulpit/ustawienia-zaawansowane/ekrany nast nalezy kliknac aktywny ekran i deaktywowac "uzyj informacji DDC" oraz ustawic max czestotliwosc odsiezania wg uznania - that's all

1646201[/snapback]

jak rozumiem, to chodzi Ci o : pulpit>prawy przycisk>wlasciowosci>ustawienia>zaawansowane>monitor> i tam deaktywowac "uzyj informacji DDC" i wlasnie tej ostatniej opcji nie ma :(

Chyba, ze chodzio cos innego to napisz jasniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o to mi chodzilo a dokladniej niestety nie moge opisac bo nie mam w tej chwili radeona w kompie tylko cos innego...

ale na bank jest tam taka opcja (no chyba ze nie masz sterow do radzia zainstalowanych) bo sam jej kiedys szukalem, poklikaj i poszukaj zakladki monitory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o to mi chodzilo a dokladniej niestety nie moge opisac bo nie mam w tej chwili radeona w kompie tylko cos innego...

ale na bank jest tam taka opcja (no chyba ze nie masz sterow do radzia zainstalowanych) bo sam jej kiedys szukalem, poklikaj i poszukaj zakladki monitory

1646385[/snapback]

ja mam streowniki z catalyst control center i tam nie ma w czym pogrzebac :(

Jest tylko zakładka monitory i tam nie można nic mieni oprocz czestotliwosci odswiezania(co nie dziala niestety)

dzieki za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi