Primo25 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Mam taki problem niedawno kupilem druga pamięć Good Ram, a dokładnie GR400D64L3/256 i identyczna mam tą drugą (starą). Po podłączeniu chodziły sobie gdzies z 4 godz. i wtedy zaczeły sie problemy. Najpierw zwis systemu, puzniej co chwile niebieskie ekrany. Problem zniknoł, gdy odłaczyłem tą nową pamięć. Sprawdzilem na następny dzien i znów chodzily normalnie przez jakies znow 4 godz. i znowu działo sie to samo. Jeśli ktoś wie co jest przyczyną to prosze o pomoc. :cry: :cry: :cry: Mój sprzęt: ECS K7S5A Duron 1200Mhz Pamięci narazie 256Mb (+ nowe 256Mb = 512Mb) Geforce 2 MX/MX 400 Seagate Baracuda 7 40GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 I to wymagało założenia aż dwóch tematów? Przetestuj nową pamięć za pomocą Goldmemory bo prawdopodobnie jest uszkodzona i należy ją poprostu wymienić. (bo to nówka na gwarancji jest, tak?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Primo25 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 tak jest na gawarancji. Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Calashnicov Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 (edytowane) Hmmm... miałem ostatnio podobny problem, tzn. kupiłem drugą kość pamięci do duala ( parametry identyczne jak twoje, też goodramy ) i komputer zaczął się czasem wieszać. Timingi przy jednej kości miałem na 2,5/2/2/6. Po dołożeniu drugiej komp nie odpalił. Reset cmosa i ustawienie timingów na 2,5/2/3/7 niby załatwiło sprawę, ale po odpaleniu systemu i włączeniu gierki, po paru minutach- zwiecha. Dopiero zmiana na 2,5/3/3/7 dała porządany efekt. Jak na razie wsio działa ok. Nie wiem jak masz ustawione pamięci, ale proponuje sprawdzić timingi przed wizytą w serwisie. Edytowane 30 Września 2005 przez Calashnicov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...