Skocz do zawartości
Primo25

Problem Z Jedną Kościa Goodram

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem niedawno kupilem druga pamięć Good Ram, a dokładnie GR400D64L3/256 i identyczna mam tą drugą (starą). Po podłączeniu chodziły sobie gdzies z 4 godz. i wtedy zaczeły sie problemy. Najpierw zwis systemu, puzniej co chwile niebieskie ekrany. Problem zniknoł, gdy odłaczyłem tą nową pamięć. Sprawdzilem na następny dzien i znów chodzily normalnie przez jakies znow 4 godz. i znowu działo sie to samo. Jeśli ktoś wie co jest przyczyną to prosze o pomoc. :cry: :cry: :cry:

Mój sprzęt:

ECS K7S5A

Duron 1200Mhz

Pamięci narazie 256Mb (+ nowe 256Mb = 512Mb)

Geforce 2 MX/MX 400

Seagate Baracuda 7 40GB

post-120416-1126632761_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... miałem ostatnio podobny problem, tzn. kupiłem drugą kość pamięci do duala ( parametry identyczne jak twoje, też goodramy ) i komputer zaczął się czasem wieszać. Timingi przy jednej kości miałem na 2,5/2/2/6. Po dołożeniu drugiej komp nie odpalił. Reset cmosa i ustawienie timingów na 2,5/2/3/7 niby załatwiło sprawę, ale po odpaleniu systemu i włączeniu gierki, po paru minutach- zwiecha. Dopiero zmiana na 2,5/3/3/7 dała porządany efekt. Jak na razie wsio działa ok. Nie wiem jak masz ustawione pamięci, ale proponuje sprawdzić timingi przed wizytą w serwisie.

Edytowane przez Calashnicov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi