szpak Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Co to sa te mikroinstrukcje procesora i jak one wplywaja na przepustowosc ( wydajnosc ) systemu komputerowego Potrzebuje opowiedzi na to pytanie ale nie moge jej nigdzie znalesc moze ktos z was popstu wie ? od razu mowie ze takie opowiedzi typu przyspieszaja go i juz mnie nie interesuja. Z gorry dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) Każdy proc ma jakieś instrukcje w sobie matematyczne nie wiem czy za takie mogą być uznane (sse sse2 3d now! ). Edytowane 14 Września 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 nie nie nie to zupelnie nie o to chodzi - to ma jakis zwiazek z DMA i ze starymi procesorami bardziej niz z tymi nowymi nam znanymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Operacje x86 rozkładane są na krótkie operacje zwane RISC86. Układ dekodera jest niezmiernie wydajny i pobierając 16 bajtów kodu x86 na raz, produkuje do 4 mikroinstrukcji w ciągu jednego cyklu zegarowego. Mikroinstrukcje te spływają do jednostki pośredniej, gdzie oczekują na przejście do odpowiedniej jednostki wykonawczej, których K6 ma sześć (dwie dla operacji typu Integer, po jednej dla przesyłania do i z pamięci, zmiennoprzecinkową (FPU) i MMX). Wszystkie oprócz FPU i MMX mogą przetwarzać mikrokody równolegle i jednocześnie. Czyli mmx to i sse ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 no no to wlasnie cos takiego ma byc - tyle ze za nic nie moge tego znalesc w sowije ksiazce z ktorej sie ucze na poprawke a to bedzie jedno z pytan :/ najgorsze jest to ze ja juz o tym czytalem tylko nie moge sobie przypomniec w jakim bylo to rozdzialem - rozdzialow jest 12 a stron 700 i wes sie nie potnij hehe dzieki sporo mi pomogles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...