Skocz do zawartości
wilczek

coś niedobrego dzieje sie z moim kompem ;(

Rekomendowane odpowiedzi

Co jakiś czas samoczynnie sie wyłanczał, potem nie można było go uruchomić i pomagało dopiero wyjęcie zasilania i włożenie go spowrotem (komp sie uruchamiał ale stawał, swieciła sie tylko kontrolka dysku i nic wecej, nawet nie można było go zresetować) temperatura na procku nie przekracza 37 C a alarm ustawiony jest na 50 i nigdy sie nie uruchomił.

Sprawdzam grafike a tam radiator rozgrzany tak że nie można go dotknąć, wiatraczek sie obraca al tak jakoś powoli i nie dmucha prawie wcale :(. Chciałbym zostawić kompa na noc gdyż udostępniam właśnie koledze pliczek,ale nie wiem zbytnio czy nie stanie sie coś karcie :cry:

Czy te restarty moga być spowodowane nagrzaniem sie karty ??

Czy jest jakaś możliwość odłączenia programowo karty aby nie działał (tak jak po np. 10 min wyłancza sie monitor) a reszta kompa normalnie pracowała) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki problem rozwiązany :D

nałaziłem sie za takimi wiatraczkami po całym mieście z kartą w plecaczku i nic :( ale pomyślałem sobie że mam w domciu taki fajny wentylator 80x80 :twisted: i jakby go ładnie zamocować to by było niecłe chłodzenie :idea:

Przezuciłem wszystkie karty pci na sam dół i zyskałem przez to mase miejsca przy karcie, wymontowałem standardowy wiatraczek z karty i zostawiłem sam radiator. Na takim specjalnie dorobionym uchwycie zamocowałem wentylator 80x80x20 około 1 cm przed samym radiatorem.

Wiatrak wieje prosto na radiator a ten nawet po 1 grania w gierki nie jest nawet zbyt ciepły (dokładnie to ledwo wyczuwalny) gpu podkręciłem jush na 215 Mhz i zapowiada sie że jeszcze dużo da sie z niej wycisnąć :twisted:

Przeszkadza troche obecny chałas ale jutro zrobie z tym porządek wstawiając jakis potencjometr na kabelku :roll:

Jaki potencjometr koopić ?? zbytnio sie na tym nie znal więc napiszcie jakie ma miec parametry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki dzięki

jak sie oda to zrobie może zaraz fotke jak to wygląda w wrzuce w tym pości

Wentyl jest tak zamocowany że wieje też na pamiątki ale niestety tylko po jednej stronie karty :|

do ilu mniej wiecej kręciliście swoje karty na GF 256 ??

nawet sie nie spodziewałem że okaże sie to takie wydajne no ale wiatrak dmuch naprawde nieżle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qfa a ja musze bulic za LMki 317 az 3,70 :twisted:

i jeszcze musze czekac niewiadomo jak dloogo az bedzie jakas dostawa [jak qpowalem do mojego multi wentylo regulatora to wyqpilem 3 ostatnie :lol: ] i babka mi mowi ze w nastepny poniedzialek bedzie .. i tak jak go nie bylo tak nie ma od polowy wrzesnia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki a jeszce jedno pytanko jak całkowicie usunąć sterowniki gdy mam wyjętą karte ?? bo jeśli jest włożona to daje odinstaluj ale jak jest wyciągnięta to nie ma jej w menedżerze urządzeń

a potem jak uruchomie kompa z kartą to automatycznie instalują mi sie stare sterowniki :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobiłem tak jak powiedział grzesio, znalazłem wszystkie pliki tego sterownika i chciałem usunąć. Po usunięciu każdego pliku nie było go przez jakies 20 s. i pojawiał sie znowu :mad: Udało mi sie je wkońcu osunąć pod dosem w win 98 i gdy wlazłem do xp to ich faktycznie nie było. Niestety po jakiś 30 s. od uruchomienia kompa windows sam zaczoł instalowac stare sterowniki i znowu pojawiły sie te pliczki i problemy ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi