wilczek Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Co jakiś czas samoczynnie sie wyłanczał, potem nie można było go uruchomić i pomagało dopiero wyjęcie zasilania i włożenie go spowrotem (komp sie uruchamiał ale stawał, swieciła sie tylko kontrolka dysku i nic wecej, nawet nie można było go zresetować) temperatura na procku nie przekracza 37 C a alarm ustawiony jest na 50 i nigdy sie nie uruchomił. Sprawdzam grafike a tam radiator rozgrzany tak że nie można go dotknąć, wiatraczek sie obraca al tak jakoś powoli i nie dmucha prawie wcale :(. Chciałbym zostawić kompa na noc gdyż udostępniam właśnie koledze pliczek,ale nie wiem zbytnio czy nie stanie sie coś karcie :cry: Czy te restarty moga być spowodowane nagrzaniem sie karty ?? Czy jest jakaś możliwość odłączenia programowo karty aby nie działał (tak jak po np. 10 min wyłancza sie monitor) a reszta kompa normalnie pracowała) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Wyczysc wiatraczek, i bedzie cacy A zwieszki moga byc przez karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 oki problem rozwiązany :D nałaziłem sie za takimi wiatraczkami po całym mieście z kartą w plecaczku i nic :( ale pomyślałem sobie że mam w domciu taki fajny wentylator 80x80 :twisted: i jakby go ładnie zamocować to by było niecłe chłodzenie :idea: Przezuciłem wszystkie karty pci na sam dół i zyskałem przez to mase miejsca przy karcie, wymontowałem standardowy wiatraczek z karty i zostawiłem sam radiator. Na takim specjalnie dorobionym uchwycie zamocowałem wentylator 80x80x20 około 1 cm przed samym radiatorem. Wiatrak wieje prosto na radiator a ten nawet po 1 grania w gierki nie jest nawet zbyt ciepły (dokładnie to ledwo wyczuwalny) gpu podkręciłem jush na 215 Mhz i zapowiada sie że jeszcze dużo da sie z niej wycisnąć :twisted: Przeszkadza troche obecny chałas ale jutro zrobie z tym porządek wstawiając jakis potencjometr na kabelku :roll: Jaki potencjometr koopić ?? zbytnio sie na tym nie znal więc napiszcie jakie ma miec parametry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 raczej odpusc potencjometr, bo to nie przejdzie lepiej zbuduj uklad na np LM317 http://www.elektronika.qs.pl/crozukl002.html koszt LM317 to 1,70zl, potencjometr kolo zlotowki, piec minut lutowania, a za to prad obciazenia to do 1A = pare wentyli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Albo wrzuc w googlu haslo LM317, i wyskoczy caly stos schematow regulatorow napiec. Na FAQ masz np regulowany temperatura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 oki dzięki jak sie oda to zrobie może zaraz fotke jak to wygląda w wrzuce w tym pości Wentyl jest tak zamocowany że wieje też na pamiątki ale niestety tylko po jednej stronie karty :| do ilu mniej wiecej kręciliście swoje karty na GF 256 ?? nawet sie nie spodziewałem że okaże sie to takie wydajne no ale wiatrak dmuch naprawde nieżle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 no nie :( przełożyłem karte dżwiękową z 3 pci na 5 i teraz jak chce sobie uruchomić jakąś muzyczke czy cokolwiek związanego z muzyką wyskakują błędy i nic nie działa ;( co mam zrobic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Przeinstaluj stery - pewnie sie cos wykrzaczyło z przerwaniami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 tak przed momentem zrobiłem ale dalej wyskakuje mi komunikat "could not create DirectSound object" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Wyjmij karte, usun sprzet, wloz karte, zainstaluj sprzet - tez mialem ten problem, a to pomoglo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 qfa a ja musze bulic za LMki 317 az 3,70 :twisted: i jeszcze musze czekac niewiadomo jak dloogo az bedzie jakas dostawa [jak qpowalem do mojego multi wentylo regulatora to wyqpilem 3 ostatnie :lol: ] i babka mi mowi ze w nastepny poniedzialek bedzie .. i tak jak go nie bylo tak nie ma od polowy wrzesnia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 daj adres, to Ci wysle w kopercie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 sorki ale chyba coś żle robie :( wyciągnołem karte dałem odinstaluj włożyłem karte zainstalowałem sterowniki i dalej tak sie dzieje :( miałeś taki sam problem (taki seme błędy i po zamienieniu karty na inne pci) ?? czy coś podobnego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 takie same bledy mialem po przelozeniu dzwieku do innego pci - tez dalem nowego wentyla na grafe :) Pomoglo odinstalowanie i zainstalowanie. Sprobuj tez z innym gniazdem - moze to jest walniete? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 oki a jeszce jedno pytanko jak całkowicie usunąć sterowniki gdy mam wyjętą karte ?? bo jeśli jest włożona to daje odinstaluj ale jak jest wyciągnięta to nie ma jej w menedżerze urządzeń a potem jak uruchomie kompa z kartą to automatycznie instalują mi sie stare sterowniki :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Wykombinuj jakie to pliki, a pozniej je usun - windows/system - poszukaj takich ktore maja kawalek nazwy karty w swojej nazwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 zrobiłem tak jak powiedział grzesio, znalazłem wszystkie pliki tego sterownika i chciałem usunąć. Po usunięciu każdego pliku nie było go przez jakies 20 s. i pojawiał sie znowu :mad: Udało mi sie je wkońcu osunąć pod dosem w win 98 i gdy wlazłem do xp to ich faktycznie nie było. Niestety po jakiś 30 s. od uruchomienia kompa windows sam zaczoł instalowac stare sterowniki i znowu pojawiły sie te pliczki i problemy ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...