Skocz do zawartości
maxio999

Net24 A Torrent

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem . Do tej pory miałem Neo (ostatnio 1 mbs) i torrent pięknie latał bez problemu . Teraz zmieniłem miejsce zamieszkania i musiałem niestety ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> NET24 .

Już sam początek założenia zakrawa o kpinę . Bo ponad miesiąc czasu (!!!) czekałem na założenie telefonu NETII . Ale pominę to .

Wiadome że jeżeli biore łącze 1 mbs to nie po to aby mi strony szybko chodziły (bo to powyżej 256 nie ma znaczenia) tylko abym mógł korzystać z takich usług jak TORRENT .

I tu się schody pojawiają .

Używam Azureusa i maksymalny transfer jaki mi się zdarzył do tej pory na torrencie to około 50-60 kb/s . W Neo standardem było 80+ a często (nawet bardzo) był transfer w okolicach 120 kb/s . Teraz jak mam 40 to się ciesze .

Wiem że upload jest mniejszy bo tu jest 160 a tam było 256 ale to nie tłumaczy takiego spadku .

Pomijam fakt że NET24 oferuje "aż" 1 mbs maksymalnie (podczas gdy UPC wprowadziło 12 mbs a TPSA już 6 mbs przy umowie na 24 miesiące różnica pomiędzy NET24 1mbs a NEO 6 mbs tylko wynosi jakieś 60 zł !!) .

Konfiguracja Azureusa ta sama ,komp ten sam - inne łącze tylko - różnica kolosalna . Może Netia blokuje transfery na torrenta (przez to nie daje limitów) ?

Czy ktos z was miał taką sytuację ?

Edytowane przez maxio999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam net24 (łacze 640) i nie mam zadnych problemów z torrentami.

Wiadomo ze wszystko zalezy co ściągam (jak duzo ludzi udostępnia to leci około 75kbps). Moze to jest związane z ilością wychodzących i przychodzących połaczeń?

@maxio999 jaki masz ping do wp.pl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Transfer ogólnie nie jest zły - ściągając coś z WP mam zwykle koło 100 kb ... tylko torrent mi sie skiepścił ...

Np. teraz leci mi transfer około 20-35 kb jestem połączony z 28 seedami i 48 peerami . Natomiast w drugą strone mam od 15-20 kb sec ...

Maksymalną liczbe połączeń wychodzących mam 4 (bez ograniczen w downloadzie ani uploadzie ...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Torrently na Net24 dzialaja bez zadnego problemu z pelna predkoscia (120kB/s). Wazne zeby miec otwarty port na firewallu badz przekierowany jesli ktos korzysta z routera i upload nie ustawiony na maksa. Tak samo jak w przypadku neostrady, zapchany upload = kiepski download - rozwiazanie to samo - cfos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi