izia Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Witam! mam dość poważny (przynajmniej dla mnie) problem. jeśli ktoś mógłby mi w jakikolwiek sposób pomóc, to byłabym bardzo wdzięczna. otóż jakiś miesiąc temu założyłam stałe łącze aster na kompie. ale wcześniej musiałam go zmidernizować by się do tego nadawał. dodałam wtedy kartę sieciową, a przy okazji kontroler usb i drugi dysk. wtedy też wgrałam na nowo windows xp. i cały czas mi się restartował (ok.10 razy na dzień). na początku myślałam, że to może wina systemu, więc postanowiłam wgrać zamiast tego windows 2000. ale problemy wcale się nie skończyły, wręcz przeciwnie. sprawdziłam już komputer skanerem przeciwwirusowym (norton system works), poza tym mam funkcję norton internet security cały czas włączoną, więc to chyba nie to. z zasilaczem też wszystko ok... dodam jeszcze, że te restarty, a po wyłączeniu opcji restartu przy poważnym błędzie - blue screeny zdarzają się niespodziewanie podczas pracy systemu. in wcale nie przy otwarciu konkretnej aplikacji. skorzystałam też z minidumpa, ale nic mi to nie powiedziało. podaję wyniki tych prób: 1. Use !analyze -v to get detailed debugging information. BugCheck A, {fe00, 2, 0, 8042dd4c} ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis. Followup: MachineOwner 2. Use !analyze -v to get detailed debugging information. BugCheck E3, {8046e400, 84d973e0, 0, 2} ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis. Followup: MachineOwner 3. Use !analyze -v to get detailed debugging information. BugCheck 1E, {c0000005, 804a7497, 0, 4} ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis. Followup: MachineOwner 4. Use !analyze -v to get detailed debugging information. BugCheck 1E, {c0000005, a0006b50, 0, 1e0} ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis. Unable to load image win32k.sys, Win32 error 2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for win32k.sys *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for win32k.sys Probably caused by : win32k.sys ( win32k+6b50 ) Followup: MachineOwner 5. Use !analyze -v to get detailed debugging information. BugCheck 1E, {c0000005, 7fff7fff, 0, 7fff7fff} ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis. Followup: MachineOwner 6. Use !analyze -v to get detailed debugging information. BugCheck 1E, {c0000005, 12dd62, 1, 0} ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis. Followup: MachineOwner 7. Use !analyze -v to get detailed debugging information. BugCheck 1E, {c0000005, ed000e27, 0, ef2f8d2} ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis. Unable to load image pci.sys, Win32 error 2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for pci.sys *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for pci.sys Probably caused by : pci.sys ( pci+e27 ) Followup: MachineOwner 8. Use !analyze -v to get detailed debugging information. BugCheck D1, {46a051ed, 2, 0, 46a051ed} ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis. Followup: MachineOwner bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc, bo naprawdę nie wiem co robić. z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 stawiam na to, ze kontroler usb badz karta sieciowa gryza sie z reszta sprzetu (chodzi mi o przerywania lub cos podobnego). wyjmij kontroler USB i zobacz czy sa restarty. jesli sa to wyjmij karte sieciowa i wloz kontroler. jesli beda dalej poprobuj to samo z jedna z tych rzeczy ale w innych slotach PCI. tyle ci moge doradzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izia Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 ale przeciez jak wyjme karte sieciowa, to inernet nie bedzie dzialal :cry: ale i tak dziekuje bardzo za rade. zaraz to sprobuje "jesli beda dalej poprobuj to samo z jedna z tych rzeczy ale w innych slotach PCI." co to sa sloty PCI? (sorki, ale nie wiem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 to nic ze nie bedzie dzialal internet. przeciez nie potrzebujesz internetu do sprawdzenia. zakladam ze karte sieciowa kupilas w sklepie i wlorzylas ja do komputera w pewien slot, ktory sie nazywa PCI. inaczej mowiac - jesli masz obok podobny slot, wloz w niego ta karte sieciowa. z tego co mi wiadomo, to dodatkowe kontrolery USB podlacza sie do plyty glownej - wiec po prostu je odlacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izia Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 acha. to wszystko jasne! dziekuje bardzo. sprobuje to dzis zrobic :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...