matex34 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Ostatnio z kopmuterem zaczeły dziać mi się dziwne rzeczy. Na samym początku myszka sam mi się przesuwała gdy jej nie ruszałem dłuższy czas. To jeszcze można wytrzymać. Z jakis czas temu chyba złapałem jakiegos wirusa. Mam Winde XP SP2 i antyvira - Kaspersky. On nic nie wykrył a mi co jakiś czas gdy za szybko lub gwałtownie poruszam myszką to koputer zaczyna wariować - cały czs wyskakuje menu kontekstowe zamykaja i uruchamiają róże programu które mam zainstalowane i włącza menu start. Dzieje sie to przez jakies 7 sek. i wtydy muszę wszystko powyłączać. Dzieje mi sie tak ok 3x dziennie. Kopma skanowałem i kasperskym (nic nie wykrył) i mks online (wykrył kilka spywer) zwykłym mks (też wykrył kilka spywer i innego dziadostwa) i microsoft anty-spywer - też cos tam wykrył i usnął. I niby wszystko powinno być ok a nie jest. ! Co mam zrobic. Pomóżcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) Mialem kiedys takie same objawy. Moim zdaniem przetarl ci sie przewod od myszy, podlacz inna i sprawdz czy objawy wystepuja (sprawdz na ps2 i na usb, bo moze awarii ulegl poprostu port ps2). Ew. ktos sie bawi trojanem. B) Edytowane 15 Września 2005 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matex34 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Ale to możliwe że programy mi sie otwierają a już uruchomione zamykaja. A zapomniałem dodac że czasami słychac taki dźwiek. a czy tobie pomogła wymiana myszki ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Jak mialem przetarty kabel to sie rozne opcja dzialy... gdyby nie moj starszy, to sam bym na to nie wpadl, bo to bylo jakies chore. Wiec najpierw stestuj na innej msyzce, moze chodzi o to samo co u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matex34 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Dzieki już wszystko OK. Okazało sie tak jak mówiliście to wina myszki. Sprawiłem sobie nową i wszystko już jest ok. DZIĘKI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...