Skocz do zawartości
matex34

Wirus Czy Coś Innego ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio z kopmuterem zaczeły dziać mi się dziwne rzeczy. Na samym początku myszka sam mi się przesuwała gdy jej nie ruszałem dłuższy czas. To jeszcze można wytrzymać. Z jakis czas temu chyba złapałem jakiegos wirusa. Mam Winde XP SP2 i antyvira - Kaspersky. On nic nie wykrył a mi co jakiś czas gdy za szybko lub gwałtownie poruszam myszką to koputer zaczyna wariować - cały czs wyskakuje menu kontekstowe zamykaja i uruchamiają róże programu które mam zainstalowane i włącza menu start. Dzieje sie to przez jakies 7 sek. i wtydy muszę wszystko powyłączać. Dzieje mi sie tak ok 3x dziennie. Kopma skanowałem i kasperskym (nic nie wykrył) i mks online (wykrył kilka spywer) zwykłym mks (też wykrył kilka spywer i innego dziadostwa) i microsoft anty-spywer - też cos tam wykrył i usnął. I niby wszystko powinno być ok a nie jest. ! Co mam zrobic. Pomóżcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem kiedys takie same objawy. Moim zdaniem przetarl ci sie przewod od myszy, podlacz inna i sprawdz czy objawy wystepuja (sprawdz na ps2 i na usb, bo moze awarii ulegl poprostu port ps2).

Ew. ktos sie bawi trojanem. B)

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi