kzychu Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 hej! zastanawiam sie nad zakupem monitora LCD 19'. Monitor ma mi sluzyc w domu. W zasadzie nie gram, ten monitor poza praca Internet, Office, itp., ma sluzyc do ogladania TV oraz filmow. Najpierw chcialem kupic monitor AG Neovo F-419. No ale w kilku zrodlach odradzili mi ta firme. Z bolem serca dalem sobie obrzydzic ten monitor (dlaczego z bolem - cena - 1300 zl !!). No i zaczalem sie rozgladac za innymi, markowymi produktami. Dodam jeszcze, ze zalezy mi na monitorze z zlaczem DVI. Moj wzrok przyciagnely dwa modele: Sony S94 (albo S95) oraz Philips 190B6CS. Cena nie jest moze taka fajna jak w przypadku AG Neovo, ale da sie zniesc (ok. 1700-1800 zl). Mam wiec pytanie do szanownych grupowiczow: Czy ktos z Was ma moze ktorys z tych monitorow i moglby sie podzielic wrazeniami?? A moze ktos by mogl mi doradzic jakis inny model? z gory dzieki za jakies wskazowki, pozdrawiam, kzychu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) Może zwróć uwagę na najnowszą Belineę 101920C. Dość wszechstronny monitor w dobrej cenie, Premium MVA z overdrive'm, 8ms gtg. Wczoraj pojawił się test tego monitora na mva.pl . Jak narazie nie widać niezadowolonych użytkowników :D Philipsa B6 nie bierz, matryca TN za te pieniądze moim zdaniem to nieporozumienie :lol: Edytowane 16 Września 2005 przez djsaint Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 dziwie sie ze odradzili ci ag neovo... w sumie są tanie ponieważ sami sobie robia matryce (innym tez sprzedaja), do tego jeszcze nie wyrobili sobie mraki wiec sie musza sarac. pozatym wgwarancja jest całkiem niezła.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Sony s94 i AG neovo f-419 to prawie to samo, matryca PVA-25ms wiec chyba w tym wypadku nie warto przepłacać. Ten philips to matryca TN - szybka ale o kiepskich kątach i odwzorowaniu barw jak to TN.... Moim zdaniem powinienes zwrócić uwagę na coraz tańsze modele na matrycach S-IPS np model LG1930B http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/7336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...