Skocz do zawartości
kzychu

Lcd - Philips... Czy Sony...

Rekomendowane odpowiedzi

hej!

zastanawiam sie nad zakupem monitora LCD 19'. Monitor ma mi sluzyc w domu. W zasadzie nie gram, ten monitor poza praca Internet, Office, itp., ma sluzyc do ogladania TV oraz filmow.

Najpierw chcialem kupic monitor AG Neovo F-419. No ale w kilku zrodlach odradzili mi ta firme.

Z bolem serca dalem sobie obrzydzic ten monitor (dlaczego z bolem - cena - 1300 zl !!).

No i zaczalem sie rozgladac za innymi, markowymi produktami. Dodam jeszcze, ze zalezy mi na monitorze z zlaczem DVI.

Moj wzrok przyciagnely dwa modele: Sony S94 (albo S95) oraz Philips 190B6CS. Cena nie jest moze taka fajna jak w przypadku AG Neovo, ale da sie zniesc (ok. 1700-1800 zl).

Mam wiec pytanie do szanownych grupowiczow:

Czy ktos z Was ma moze ktorys z tych monitorow i moglby sie podzielic wrazeniami?? A moze ktos by mogl mi doradzic jakis inny model?

z gory dzieki za jakies wskazowki,

pozdrawiam,

kzychu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zwróć uwagę na najnowszą Belineę 101920C. Dość wszechstronny monitor w dobrej cenie, Premium MVA z overdrive'm, 8ms gtg. Wczoraj pojawił się test tego monitora na mva.pl . Jak narazie nie widać niezadowolonych użytkowników :D

Philipsa B6 nie bierz, matryca TN za te pieniądze moim zdaniem to nieporozumienie :lol:

Edytowane przez djsaint

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony s94 i AG neovo f-419 to prawie to samo, matryca PVA-25ms wiec chyba w tym wypadku nie warto przepłacać.

Ten philips to matryca TN - szybka ale o kiepskich kątach i odwzorowaniu barw jak to TN....

Moim zdaniem powinienes zwrócić uwagę na coraz tańsze modele na matrycach S-IPS np model LG1930B

http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/7336

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi