dzuby Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Czesc. Posiadam dysk Barracuda II ktory jest glosny i goracy. Mam zamiar go czyms obudowac jakas gabka czy styropianem ale bede musial zapewnic jakies chlodzenie. I tu mam pytanie czy kawalek rurki wygietej w ksztalt litery U z przylutowana do tego blacha i to wszytko przykrecone pod spod dysku wystarczy? Chodzi mi oczywiscie o wodne :) Dzuby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 powinno być spox a ajk nie do zalej go ciekłym azotem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 http://www.4max.com.pl/sklep/okazje.htm Na samym dole jest fajna obudowa do HDD i promocja jest :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_tweaker Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 http://www.4max.com.pl/sklep/okazje.htm Na samym dole jest fajna obudowa do HDD i promocja jest :D ile ci placa za taka reklame? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 czy ten king kong taki fajny ?? lepeij te wodne opracowav tylko pamietaj ze z dyskiem zadko beziesz jush wychodzil ewentyalnie poloz na niego jakis radiator ciezki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Ale ta rurka musi mieć część scianki płaską, aby była większa powierzchnia styczności z dyskiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzuby Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 no dobra to spoko teraz powstaje problem jak wygiac ta rurke? srednica 15 mm w U tak zeby mi sie nie zagiela. ktos ma jakies pomysly ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 kolesie jak mi wymieniali roory to mieli takie wyprofilowane ramie ktorym pchali rorke i ja wyginali ewetualnie mozna ja pociac i wlutowac kolanka a roorki na calej dlugosci stuku lekko splaszczyc by byl wiekszy styk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzuby Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 sprubuje ja wygiac z piaskiem w srodku moze sie nie zagnie. a co do splaszczania to nie musze tego robic bo na to przylutuje jeszcze blache 1-2 mm grubosci i na to dopiero dysk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 No niewiem, lepiej spłaszczyć te rurki tak jak mówił Grzybu wtedy bedą się stykać wiekszą powierzchnią co napewno pozytywnie wpłynie na wydajność chłodzenia. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Siemka Nie używaj styropianu on sie eletryzuje a wiesz do czego to moze doprowadzić :) Chlodzenie można kupić na dysk na allegro za 35 zł wystarczajace w zupełności Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 No to kup sobie miekka rurke miedziana, zgina sie bezproblemowo, tyle ze scianke ma grubosci ~1.5mm, wiec najlepiej kupic 15mm OD, zeby nie zmniejszac za bardzo przeplywu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...