teraw Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) witam mam plyte ecs k7s5a posiada ona zlacza, zeby podlaczyc USB na obudowie moja buda ma USB z przodu lecz pojawil sie problem mianowicie na jest 9 pinow w takim ulozeniu: 1** ** ** ** *pin oznaczony 1 jest tak oznaczony w instrukcji do plyty obudowa natomiast nie ma jednej wtyczki do tego, tylko 8 oddzielnych przewodow, zebranych w 2 kabelki przewody z pierwszego kabelka sa podpisane: vcc 1, gnd 1, data- 1, data+ 1, przewody z drugiego tak samo, tylko z 2 zamiast 1. pytanie brzmi jak podlaczyc te przewody do pinow na plycie? za omoc z gory dzieki pozdraviam teraw Edytowane 16 Września 2005 przez teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 W instrukcji do plyty masz rozpiskę, który pin, za co odpowiada. Jeśli nie będzie w instrukcji, to zobacz na stronie producenta, widziałem tam kiedyś taką rozpiskę. Nie przejmuj się tym, że masz z budy 8 drutów, a 9 pinów we wtyczce na mobo.. ten jeden jest po to, żeby nie podłączyć źle, jak się ma wtyczkę z panelu w całości, a nie rozbitą na kilka przewodów, tak, jak w twoim przypadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Też tak miałem, podłączyłem wg instrukcji od mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 ok znalazlem rospiske na stronie producenta dzieki serdeczne za pomoc pozdro teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimex Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) mam ten sam problem tylko ze w mojej plytce gigabyte k8ne w instrukcji mam takie gniazda: 1 power 2 power 3 USB DX- 4 USB Dy- 5 USB DX+ 6 USB Dy+ 7 GND 8 GND 9 no pin 10 NC Jak to podlaczyc do takich kabelkow vcc 1, gnd 1, data- 1, data+ 1,vcc 2, gnd 2, data- 2, data+ 2, nie moge znales rozpiski :/ pomocy z gory dzieki Edytowane 18 Września 2005 przez dimex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 VCC=Power gnd=GND :P DX=Data1 Dy=Data2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...