Gość Consensus86 Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) Zakupilem owy produkt na mojego GF6800U i ciekawi mnie kilka rzeczy: 1. Czy wie moze ktos jak trwale sa te male "poduszeczki" na pamieci? Wygladaja strasznie marnie i nie wiem czy bede ich mogl uzyc gdy juz raz zdejmę owe chlodzenie. 2. Przy pierwszym uzyciu silencera nie daje sie zadnej pasty na pamieci czyz nie? 3. Czy bez tych poduszek probowal ktos uzywac silencera? Dajac moze wieksza ilosc pasty na kosci pamieci? Czy jest to wogole mozliwe? 4. Na fabrycznym chlodzeniu rowniez znajowaly sie takie jakby poduszeczki/biale szmatki na radiatorze w miejscu zetkniecia z koscmi pamieci, znajduja sie one rowniez na ?przetwornikach napiecia? ktore pokrywa mniejszy osobny czarny radiator na koncu karty. Wiem ze w tym wypadku jesli je zdejme to wciaz bede mogl spokojnie paste nalozyc i potem z powrotem radiator dac na nie, czy pogorszy to odprowadzanie ciepla (bez poduszek)? 5. Czy na te poduszki jak juz raz sie zdejmie z nich radiator powinno sie jakas odrobinke pasty ponownie nalozyc czy nie? Bo nawet nie wiem czy na nich jest pasta czy jakas specjalna sliska masc. (te poduszki sa takie "kremowane", jakby z yyy twardej pianki / mokrego papieru) 6. Zauwazylem ze pomiedzy GPU a miedziana podstawa jest minimalna przerwa, czy zdarzalo sie to ktoremus z was kto uzywal silencerów? Jesli naloze paste na GPU to radiator bedzie mial z nia kontakt ale nie rozprowadzi jej zbytnio na GPU, wlasnie z powodu malego ucisku. Czy jest na to jakas rada / trick? Przeciez to sie mija z celem zeby z 1 gram pasty wyciskac na GPU. Edytowane 17 Września 2005 przez Consensus86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...