tomekbobi Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) witam mam dysk Samsung 80GB zwykły ATA dziś zrobilem formata i podczas instalacji systemu utworzyłem jedną partycje o wielkosci 20GB (NTFS) system sie zainstalował elegancko po czym podpiąłem ten dysk do drugiego kompa i za pomocą programu Partition Magic 8.0 chciałem utwrzyć kolejne partycje ale coś poszło nie tak i wywaliło mi errora , ponowiłem próbe i musiałem sformatować cały dysk . podpiąłem spowrotem dysk do tamtego kompa i wziałem sie za instalowaenie windowsa XP na nowo utworzylem partycje 20GB i gdy zainstalowaly sie pliki i nastąpiło ponowne uruchomienie komutera przy ponownym bootowaniu z plyty wyskoczyła informacja BŁĘDNE ŁADOWANIE SYSTEMU OPERACYJNEGO. no i nie da rady zainstalowac windowsa . podejżewam że nie mam partycji aktywnej utworzonej nie wiem jak ją utworzyć. moze ma ktos jakieś pomysły?? pomoże ktoś? Edytowane 17 Września 2005 przez tomekbobi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekbobi Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 pomoze ktoś bo sobie nie poradze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 XP ustawia katywna partycje przy okazji jej tworzenia/formatowania - to nie ten problem. Sprawdz czy nie ma badow, czy tasma jest cala itd. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...