piterus90 Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 No wiec, operator kablowki zabrania dzielenia na kilka kompow inetu. Modem pobiera sobie MAC'a i filtruje. Zadanie jest aby udostepnic internet(podstawowe rzeczy) na innego kompa. Probowalem to robic za pomoca pulpitu zdalnego, lecz jest to rozwiazanie posrednie. Jak wlaczam jakas gierke to mi zarywa a na tamtym kompie nie da sie nic zrobic. Druga rzecza jaka wykonalem bylo postawienie serwera proxy(konkretnie AnalogX Proxy). I wsio dziala(oprocz kurnika i czatow, ale na to pytanie nikt nie odpowiedzial, wiec chyba nie wiecie), tylko ze sa obawy, czy aby tego na pewno nie wyfiltruja(wiem, ze admini maja duzo do roboty, co chwila sa w terenie i wogole, ale jak podpialem na chwile neta na druga karte sieciowa, to przy przyznawaniu zewn. IP sie pytal, czy dziele). Wogole nie rozumiem takiej polityki ISP, no ale to jest temat na osobny topic. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi, Piterus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 No wiec, operator kablowki zabrania dzielenia na kilka kompow inetu. Modem pobiera sobie MAC'a i filtruje. Zadanie jest aby udostepnic internet(podstawowe rzeczy) na innego kompa. Probowalem to robic za pomoca pulpitu zdalnego, lecz jest to rozwiazanie posrednie. Jak wlaczam jakas gierke to mi zarywa a na tamtym kompie nie da sie nic zrobic. Druga rzecza jaka wykonalem bylo postawienie serwera proxy(konkretnie AnalogX Proxy). I wsio dziala(oprocz kurnika i czatow, ale na to pytanie nikt nie odpowiedzial, wiec chyba nie wiecie), tylko ze sa obawy, czy aby tego na pewno nie wyfiltruja(wiem, ze admini maja duzo do roboty, co chwila sa w terenie i wogole, ale jak podpialem na chwile neta na druga karte sieciowa, to przy przyznawaniu zewn. IP sie pytal, czy dziele). Wogole nie rozumiem takiej polityki ISP, no ale to jest temat na osobny topic. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi, Piterus 1654282[/snapback] WSZYSTKO mozna wykryc, tylko jakby chcieli tak sie bawic.... okazalo by sie ze to by byla walka z wiatrakami ? A do podzialu polecam np WinRoute Lite, i na drugim kompie wszystko bedzie dzialac, i pierwszy komputer mozna (za NATem) schowac :) , a kto ci zabronil firewalla postawic ? :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Pulpit zdalny ciezko mu bedzie wykryc ;] Denerwuje mnie strasznie, no ale... A AnalogX kiedys dzialal z GG a teraz nie chce... i ni cholery nie da rady... Wykryc moga chociazby po TTLu. Nie zapominajmy, ze maskarada jest transparentna dla passiveosfingerprintingu(czy jakos tak, gdzies to wyczytalem). Stawianie routera, innego kompa, itp rzeczy, ktore wiaza sie z dodatkowymi nakladami finansowymi odpada :) odrazu mowie... A jak cos to sie mozna klocic z jakims rzecznikiem praw konsumenta o te udostepnianie w obrebie lokalu czy nie za bardzo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...