maniek_s Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Witam! Mam pytanie do znawców tematu:) Otóż chciałbym podłączyć mikrowieżę firmy SONY model CMT-CPZ1 (http://www.sony.pl/view/ShowProduct.action?product=CMT-CPZ1&site=odw_pl_PL&pageType=Overview&category=HFS+CD+Music+System) do komputera, a niezabardzo wiek jak. Z tego co słyszałem potrzebny jest kabel z dwoma chinchami i jackiem, ale tu pojawia się problem. Wieża wyposażona jest jedynie w jedno gniazdo analog in (według instrukcji gniazdo to służy do podłączenia analogowych komponentów- odtwarzacz/rejestrator MiniDisc, przenośny odtwarzacz audio itp.) i jedno cd digital out (według instrukcji gniazdo to służy do podłączenia wzmacniacza, odtwarzacza/rejestratora MiniDisc, magteofonu DAT). Karta dźwiękowa jakiej używam to Sound Blaster Audigy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_s Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Co do zewnętrznego źródła to mogę je ustawić wybierając "MD", przynajmniej tak wynika z instrukcji ("Słuchanie dźwięku z podłączonego komponentu- podłącz kabel audio, naciśnij kilkakrotnie FUCTION aż pojawi się "MD", zacznij odtwarzanie podłączonego komponentu") W instrukcji obsługi w danych technicznych przy "Wejścia" Analog in mam: (gniazdo mini stereo) podaną Czułość- 250 mV, i impedancje- 47 kiloomów Z tego co wyczytałem na grupie dyskusyjnej potrzebuje "jack stereo->2 x chich" i chyba jutro poszukam takie kabelka. Pytanie tylko czy po podłączeniu do kompa całość zagra lepiej niż plastikowe kolumienki Creative Inspire 2.1 2400? Edytowane 18 Września 2005 przez maniek_s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Napewno zagra lepiej ;] zazwyczaj w sony są chinch-e ;]. Kabel jaki Ci podali właśnie będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...