flash Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Witam. Sytuacja wygląda tak : Płyta Abit IS7-E - po załączeniu zasilania ostatnio zdarza się ze trzeba dłuzej niż zwykle czekać az system wykryje dyski ( kilka sekund ) potem startuje normalnie.Zwykle wygladało to tak ze wykrywanie bylo w "mgnieniu oka". Nie dość tego ale ta "wada" nie jest stała - czasem sczególnie po restarcie (wyłącz i załącz ponownie) system dyski wykrywa normalnie. Co moze być przyczyną? komputer porządnie wyczyszczony - przedmuchany - mocowania urządzeń i wtyków sprawdzone. Czy powodem moze być np: padająca bateria płyty?Dziwne to jest bo zwykle pierwsze załączenie danego dnia powoduje w/w kłopot potem jest albo znowu podobnie albo juz normalnie. (Oczywiście niezależnie czy dyski są w "auto" czy też manual w biosie - to nie ma znaczenia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 ja tak mailem i to byla wina tasiemek od dyskow! a byly prawie nowe a jak wymienilem na nowki to wszsystko zaczelo normalnie chodzic! pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Wlasnie ja je mocno "powiązałem" i moze dlatego tak się dzieje - jutro to sprawdzę. Dzięki za informacje. No i sprawdziłem - miałeś rację - DZIĘKI!!! poszperałem w tych taśmach i teraz śmiga az miło - BŁYSKAWICZNIE Jeszcze raz DZIĘKI! Edytowane 19 Września 2005 przez flash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...