tom34 Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Mam neo i chciałbym go dzielic radiowo na odleglość około 60 metrow z kolegą (widzimy sie nie ma zadnych przeszkód terenowych). Mam modem do neo od tpsa z wyjściem USB. Chciałbym żeby kolega mial net jak ja mam wyłączony pc więc chyba będzie potrzeba coś takiego: 2 anteny modem do neo z wbudowanym routerem, wyjsciem radiowym i LAN kable radiowe do anten karta sieciowa radiowa Patrzyłem po postach ale nikt sie nie pytal o coś takiego. Proszę o wycene takiego rozwiązania jak najszybciej jest to możliwe, 650zł to dość? Proszę mnie poprawic jeśli źle dobrałem konfiguracje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Ap z routerem, jakieś 250-300zł, sieciówki około 100zł, kabel 3,6zł/m, anteny panelowe 25zł/szt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom34 Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 A jakiś model routerka z AP mógłbyś polecic? Słyszalem, że LinkSys jest dobry ale moze jest cos rownie dobrego a tanszego? A antenki panelowe? proszę o jakis model Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) Mam neo i chciałbym go dzielic radiowo na odleglość około 60 metrow z kolegą (widzimy sie nie ma zadnych przeszkód terenowych). Mam modem do neo od tpsa z wyjściem USB. Chciałbym żeby kolega mial net jak ja mam wyłączony pc więc chyba będzie potrzeba coś takiego: 2 anteny modem do neo z wbudowanym routerem, wyjsciem radiowym i LAN kable radiowe do anten karta sieciowa radiowa Patrzyłem po postach ale nikt sie nie pytal o coś takiego. Proszę o wycene takiego rozwiązania jak najszybciej jest to możliwe, 650zł to dość? Proszę mnie poprawic jeśli źle dobrałem konfiguracje. Pozdrawiam 1658000[/snapback] Ostatnio robilem podobna siec na sprzecie d-linka Modem adsl+router Dl524 + karta PCMCIA do laptopa.Odleglosc ok 50m z jedna antena helicall15+ poziom sygnalu(przez 1sciane i drzewa)znakomity czasami bardzo dobry. Koszt tej sieci wyniusl mie ok 500zl jestem z niej bardzo zadowolony:) Edytowane 19 Września 2005 przez adbok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Kolega powyżej podał całkiem niezły router. Co do antenek, to możesz nawet sam sobie zrobić, przewodnik masz na trevormarshall.com, a tam bi-quad antenna; ja sam takie antenki robię, potrzeba tylko kawałek prostego drutu, kobinierki i lutownicę.. każdy jest w stanie takie coś zmontować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...