karolu22 Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 witam ostatnio zakupilem dysk Sata Segate 160 GB i mam problem z instalacja windowsa xp i z wykryciem dysku przez .. plyte glowna (Gigabyte k8nf-9) doszedlem do tego etapu ze wiem ze trzeba zrobic dyskietke z driverami ktore sa zamieszczone na cd do plyty glownej ..... lecz niewiem jakie drivery wybrac: TAA_RAID GIGARAID SIL SILRAID SCI .. chyba odpada Promise 20276 ATA Promise 20276 Raid ... ... VIA 8237 SERIES ATA SIS 964 ATA nVIdia series ATA ... prosze pomozcie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Wyczytaj w instrukcji jaki tam jest wbudowany kontroler SATA i bedziesz mial odpowiedz. Mozesz tez przyjrzec sie plycie - jak znajdziesz np chip z oznaczeniem SIL3112 i wiesz ze plyta obsluguje raid, to sterownikiem bedzie SILRAID. Poszperaj :) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolu22 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 juz udalo mi sie zainstalowac drivery do kontrolerow dysku w moim przypadku nVIDIA natomiast pojawil sie kolejny problem czy moj dysk musze wykryc jako : RAID 0 stripping RAID 1 mirroring RAID 0+1 JBOD spanning wydaje mi sie ze wybor musi pasc na pierwsza badz ostatnia opcje prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...