karolu22 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Mam cd-rw firmy LG... cuz jakos tak wyszlo , choc niemam zaufania do urzadzen tej firmy , przez dlugi czas tzn 1- 1,5 roku spisywal sie bez zarzutow , teraz zaczelo sie z tym urzadzeniem cos dziac . po wlozeniu CD nie reaguje , nie czyta nie widzi CD , niemozliwe tez jest nagrywanie mam plyte czyszczaca i nia tez probowalem problem polega na tym ze owej plyty niechce wystartowac . czy ktos z was spotkal sie z podobnym problemem , lub wie jak na to zaradzic ??? ps. niewiem czy to jest akurat problem zabrudzenia soczewki , czy moze czegos innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jam3 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 przy napedach optycznych dyskach twardych itd. 1 czynnością jaka ja wykonuje w ramch jakichkolwiek proroblemów to odłczenie zasilania i tasmy ide i załczenie w 90 % przypadkach pomaga B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Calkiem mozliwe ze to wina brudnej soczewki. Jesli naped nie rozpozna ze plyta jest w srodku to nawet nie zaczyna jej rozpedzac. Moze sproboj rozkrecic urzadzenie i jakims twardym wacikiem nasączonym w spirytusie oczyscic laser. Operacja ta w niczym nie zaszkodzi a moze tylko pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...