Skocz do zawartości
CyraxFX

Ile musze dać za dobry water coler do amdxp

Rekomendowane odpowiedzi

Troche głupie pytanie wiem ale dałem szukaj i nic ciekawego nie było

przeważnie porównania a ja musze wiedzieć dokładnie.

Prosze o wyrozumiałość a jak ktoś ma problemy ze zrozumieniem tego to niech nic nie pisze.Z góry dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki, że się wtrącam, ale ja też się zastanawiam (wczesna faza planowania - czytaj jeszcze nie mam na to $ :) i chciałbym się spytać, czy nie dało by się zestawik za 200?? Znaczy się, dać się musi dać, ale żeby jeszcze dobry był (cosik lepszego aniżeli na www.cpc.pl). Proszę o mały szkic finansowy. Z góry Big THX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki, że się wtrącam, ale ja też się zastanawiam (wczesna faza planowania - czytaj jeszcze nie mam na to $ :) i chciałbym się spytać, czy nie dało by się zestawik za 200?? Znaczy się, dać się musi dać, ale żeby jeszcze dobry był (cosik lepszego aniżeli na www.cpc.pl). Proszę o mały szkic finansowy. Z góry Big THX.

dla ciebie mały szkic finansowy :

koszt materiałów (zakupu miedzi) 3 KG(wyjdzie ok 3 bloczków) 60zł

pomka od60 do 300(ja mam aqua2500l 130zł

weze (fi12mm) 20zł

łaczki rozgałęzniki 20zł

nagrzewniczka jakaś Super z miedzi nowa ~300zł szrot~ 50zł

wentyle 50zł

4 paczki relanium 0,5mgr

tydzień pracy (jesli nie masz wiertarki stołowej to kosz pózniejszej rechabilitacji psychiatrycznej w zakładzie zamkniętym przez 1 rok :D ) 10000zł

razem(bes relanium i leczenia) 330zł i masz zajebiste chłodzenie liczyłem nową nagrzewniczke

a jak byś chciał gotowe kupic to popatrz u Mate na Sil.Val.

Robi bardzo dobre bloczki z tego co ludzie piszą.

aha zapomniałem dodać koszty

papier wodny

frez palcowy

komplet wierteł

komplet piłek do metalu

itp. w moim przypadku koszt narzedzi to ok 150zł(e stojakiem pod wiertarke reczną) zł tzn i starczyły mi na 3 bloki(grafa,CPu,chipset)

ale o samej obróbce w miedzi to sie nie bede wypowiadał bo nie chce sie znów stresować :twisted: (teraz już wiem czmu nikt nie chce sprzedać bloczku taniej niż~100zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...