Skocz do zawartości
TripleX

Dimage 7

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :)

wczoraj przyjechal moj wujcio z USA i zrobil mi prezent

Dołączona grafika

minolta dimage7 z wgranym upgradem firmweru od 7i

wczesniej uzywalem minolty Z2 po przesiadce na tego potwora troszke sie jeszcze gubie <_< (ale mam nadzieje ze to kwestia czasu)

Czy ktos moze mi cos szerzej powiedziec na temat tego aparatu ? ,jakies rady moze, opinie na jego temat.

narazie zauwazylem ze strasznie wcina prad...aku 2100mAh wessal chyba w godzinke niecala :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:]]]]

ja wczoraj zakupilem podobna zabawke za 1.1k i w przyszlym tygodniu powinna byc juz u mnie w lapkach :]

Zobaczymy jakie beda roznice wzledem prostej Z1

Pamietac tylko trzeba ze to nie aparat decyduje o tym czy fotka jest dobra czy zle ,ale fotograf :] ...tak czy siak Dimage 7/7i czy 7Hi to juz powazne maszyny z nieco profesjonalnym zacieciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyznam sie ze aparat naprawde robi priorunujace wrazenie i az kipi od niego profesjonalizmem i to w kazdym calu

mial ktos stycznosc z tym aparatem osobiscie ? .....chcialbym poznac Wasze zdanie na jego temat

obawiam sie troszke ze nie wykozystam jego potencjalu nawet w 10% :) (tak to jest jak sie cale zycie klepalo foty na AUTO :)))))) )

@_Vip_ ...jak juz dorwiesz ja w swoje lapki to zdaj relacje i podziel sie swoim zdaniem/spostrzezeniami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo dobra recka - http://www.dpreview.com/reviews/minoltadimage7/

co do samego aparatu

najwiekszymi minusami jest pradozernosc i wolniutkie ostrzenie na orginalnym firmwerze

to druga wade eliminuje sprzedawany przez minolte swojego czasu "Upgrade Kit" lub wlasnie wgranie firmweru bezposrednio z Dimage7i (ponoc to drugie rozwiazanie daje znacznie lepsze efekty)

naszczescie nie wystepuje wada znana min. z A1 gdzie w trudnych warunkach czasami zdjecia wychodza nie ostre mimo faktu ze aparat pokazuje inaczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi