Skocz do zawartości
Tocki

Leadtek 6800 Po Odblokowaniu. Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

dostalem karte Leadteka 6800 12/5 zapownione bylo ze sie moduje na 16/6

na 12/5 mialem w 3dmarku - 8905 na 16/6 - 9670

zmienilem taktowanie na 350/800 i spadlo mi do 7000 tysiecy, zablokowalem spowrotem na 12/5 i mam niecale 7000 .. mozliwe ze cos sie zje***o czy cos zle robie ?moze to odwrocic ?

Re.

385/840 - 16/6 - bez artow mam zostawic tak ?:>

temp 44 rdzen - 32 otoczenie

Niestety mam artefakty na 16/6 na stanadrdowych ustawieniach (325/700) mozna cos z tym zrobic ?

Edytowane przez Tocki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przedewszystkim z jakiej karty się przesiadłeś na tego GF'a ?

Jeśli np. z coś od ATI to stery mogą sie gryść , ogólnie i tak polecałbym formata ,

postawić system od nowa i wtedy sprobować.

/edit

Zostałem wyprzedzony co racja to racja , ale przewertować tematy warto :].

Edytowane przez Demonek_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może grafa nie daje rady. Mam a400 winfasta, przy zakupie miałem zapewnienie że nie odblokuję potoków, jednak mimo wszystko spróbowałem. W 3dmark 2005 cały ekran w szachwnicy,ale grając w bf2 ok, tyle że czuło się że karta jest WOLNIEJSZA.

Dałem spokój z potokami i zacząłek kręcić zegary. Oryginalne 325/700 na początek wrzuciłem 400/800 3dmark 2005 przeszedł spokojnie, ale w grze... zacinki itp.

Wyłączyłem agp fastwrite zegary zmniejszyłem do 375/780 i zazwyczaj jest git.

Jednak czasem mi się wydaje że karta bez podkręcenia jest wydajniejsza niż podkręcona, chociaż 3dmark mówi co innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi