Skocz do zawartości
Gość Pioorek

Gwarancja

Rekomendowane odpowiedzi

Hm... nie dawno zjarala mi sie plyta glowna (Wsadzilem pamieci nowe i sie zjaralo cos [byly wadliwe]). Zjarala sie tez plyta glowna. Dalem plyte na gware. Czekam, czekam, i po 4 tygodniach dowiaduje sie, ze nie udzielono mi gwar. bo plyte spalilem z wlasnej winy i muszze zaplacic 300 zl za nowa. No to zaplacilem. I teraz sie zastanawiam czy nie nabito mnie w butelke... zlamano tu jedno z praw dotyczacych gwar. tj. komp moze byc w servisie max 2 tyg (lub czesc do kompa). A ja mialem 4...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... nie dawno zjarala mi sie plyta glowna (Wsadzilem pamieci nowe i sie zjaralo cos [byly wadliwe]). Zjarala sie tez plyta glowna. Dalem plyte na gware. Czekam, czekam, i po 4 tygodniach dowiaduje sie, ze nie udzielono mi gwar. bo plyte spalilem z wlasnej winy i muszze zaplacic 300 zl za nowa. No to zaplacilem. I teraz sie zastanawiam czy nie nabito mnie w butelke... zlamano tu jedno z praw dotyczacych gwar. tj. komp moze byc w servisie max 2 tyg (lub czesc do kompa). A ja mialem 4...

1663230[/snapback]

bo może próbowałeś wsadzić je do gniazda PCI :lol2: :lol2: :lol2:

Ps. sorki ale nie moglem sie powstrzymac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 14 dniach musisz otrzymac odpowiedz, czy gwarant rozpatrzyl gwarancje pomyslnie czy tez nie (tzn. czy dostaniesz nowa mobo, czy nie). Mozesz sie do tego przyczepic... Poza tym zawsze mozesz sie odwolac, ale to juz szukaj telefonu do rzecznika praw konsumenta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no sorry ale dales sie zrobic - nigdy bym sie nie dal zeby mi ktos ciemnote wciskal ze plyta spalila sie z mojej winy ...

Zreszta widziales jakis swistek od rzeczoznawcy ?? i czy to rzeczoznawca ze sklepu czy z servisu ?? Ogolnie ja oddawalem dyski z dziurami w chipsetach spalone ewidentnie z mojej winy, popalone plyty przez zejscie codegena tez z dziurami i wszystko zawsze dostawalem nowe ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyte glowna kupile mgdzie indziej, i pamiec gdzie indziej. Pamiec dostane wymieniona raczej, ale plyty mi nie dano (pamieci kupywalem na apollo.pl, a plyte calkiem gdzie indziej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi