piko000 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Witam, nie dawno podkrecilem athlona xp, po pewnym czasie zpowrotem dalem poczatkowa konfiguracja. Od tej pory komp sie resetuje co jakis czas. Nie wiem czy to wina tego podkrecania czy moze sprzet (a raczej zasilacz) mam 230W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 A jaki to zasilacz? Athlon XP na 230W? Dziwie sie ze to wogule trybi, ze o podkrecaniu nie wspomne. Wg mnie zarznales zasilacz. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Taa wymien go na jakis porzadniejszy ,bo restarty to czesta przyczna zasilacza. Radze tez sprawdzic temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piko000 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) Dajcie mi jakis program do mierzeniatemperatury A jaki zasilacz bylby dobry ? moze Fortron 350W ? :D scazi nie ma to jak codegen :lol2: :lol: Edytowane 23 Września 2005 przez piko000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Everest Home Edition tym wszystko mniej wiecej pomierzy http://lavalys.com Zasilacz tez spoko BTW: obecnie FSP robi najlepsze zasiłki FSP-550-60PLN kosztuje około 110$. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) o :blink: wina zasilacza, cos nowego <_< moze kolega nie zmienil jedengo timingu i sie system wali? czy masz karte graf podkrecona, i o ile? czy restarty wystpuja podczas jakichs konkretnych czynnosci? czy nawet siedzenie na necie je powoduje? temp sprawdzisz everestem, ale lepszy bedzie motherboard monitor bo monitoruje na bierzaco w trayu. http://img55.imageshack.us/my.php?image=img32865sv.jpg ja na takim zasilaczu jechalem z podkreconym radkiem 9550 i athlonem 1826 puszczonym na 2365 i wsio latalo ponad dwa miesiace, nie demonizujcie tak tych zasilek :mur: (oczywsice, moze to i wina zasilacza) Edytowane 23 Września 2005 przez kardas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Nie demonizujemy - po prostu Athlon XP na 230 W Codeshicie to DUZO ponizej rozsadnego minimum. Wiem co mowie bo sam zaczynalem od Codeshita (jak pewnie wiekszosc ludzi) i jak przesiedlem sie na Chiefteca to sam sie zdziwilem jak wiele "usterek" w nagle zniknelo. scazi nie ma to jak codegen Oj tak, Codegen is the best! Nic sie tak nie jara jak Codegen :-P :mur: Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piko000 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 zmienialem w biosie fsb i potem jak nie chcialo juz sie wlaczyc to poprzez csmosa cofnalem :wink: grafa nie podkrecana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 zasilacz i tyle cud że to działa jeszcze ewentualnie pamiątki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...