rysiu Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Mam dość dziwny problem z pamięcią DDR 266. Zmieniłem komputer, ale starego się nie pozbyłem zawsze może się do czegoś przydać. Kłopot pojawił się, gdy zamontowałem w nim 256 MB ram DDR zamiast 256 MB SDRAM :D Kłopot polega na tym, że nie mogę włączyć WINXP, ponieważ zawiesza się na ekranie Zapraszamy :? Próbowałem przeinstalować system, ale w czasie instalacji wyskakiwał błąd odczytu z płyty za każdym razem na innym pliku. Problem zniknął, gdy zmieniłem powrotem RAM :angry: A te kości podłączyłem u kuzyna i wszystko jest OK. :mur: wie ktoś dlaczego?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Domyślam się, że plyta to ECS K7S5A... kiedyś u kumpla był na niej taki sam problem, działały tylko nie ktore kości DDR (pamiętam, ze Samasungi TCB5 działały)... Jedyna rada: aktualizacja BIOSu, może coś sie poprawi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...