Skocz do zawartości
hubert101

Program Do Zmiany Czestotliwosci Procka

Rekomendowane odpowiedzi

Zna ktoś jakis program do spowolnienia procka Mobile Intel Pentium 4 518, 2800 MHz (21 x 133) z HT firmy Prescott. Szukałem kilka dni na necie i nic nie znalazłem oprocz orginalnego power saver jednak ten program mi nie dziala, pewnie jakies zapezbieczenia. Laptop mam z USA i na orginalnym systemie działał a po zainstalowaniu od nowa polskiego systemu przestal i wyskakuje ze nie mam uprawnien :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zna ktoś jakis program do spowolnienia procka Mobile Intel Pentium 4 518, 2800 MHz (21 x 133) z HT firmy Prescott. Szukałem kilka dni na necie  i nic nie znalazłem oprocz orginalnego power saver jednak ten program mi nie dziala, pewnie jakies zapezbieczenia. Laptop mam z USA i na orginalnym systemie działał a po zainstalowaniu od nowa polskiego systemu przestal i wyskakuje ze nie mam uprawnien  :mur:

1665139[/snapback]

Na stronie producenta bedziesz mial komplet softu do laptopa, sterowniki, latki na obsluge procka i zarzadzania energia, a wersja systemu nie ma tu juz nic do rzeczy, posiadasz SPRZET, OS mozesz sobie (kupic) jaki ci sie podoba, a SOFT producenta MUSI dzialac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje musi działać .... ale nie działa bynajmniej power saver i jeszcze kilka programów albo wyskakuja jakies bledy albo jest napisane ze nie mam uprawnien(wszystko robie na koncie administratora) :angry:

Nie bede zakladal nastepnego tematu tylko moze sie zapytam czy groźne jest za duże FSB

To mi pokazuje Sisoftware Sandra

Banks 2/3 - DRAM Slot 1 : DIMM Synchronous DDR-SDRAM 512MB/64 @ 266Mt/s

Chipset 1

Model : ATI Technologies Inc ??? (CAB3)

Bus(es) : ISA X-Bus AGP PCI IMB PCMCIA CardBus USB i2c/SMBus

Front Side Bus Speed : 4x 200MHz (800MHz data rate)

Maximum FSB Speed / Max Memory Speed : 4x 133MHz / 2x 133MHz

Width : 64-bit

HTT - Hyper-Threading Technology : Yes

IO Queue Depth : 12 request(s)

Warning 2541 : FSB exceeds Chipset rated speed. Reduce FSB.

Nie spale pamieci albo czegos??

Edytowane przez hubert101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi