Jaymz20 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Witam! Uzywam Outpost Firewall z wtyczką SuperStealth. Niestety wtyczka ta nie działa z najnowszą wersją Outpost'a :( Chcę zmienić firewall, ale nie wiem na jakiego. Najbardziej zalezy mi na mozliwości filtrowania adresów MAC (jakoś nie ufam kilku osobom z mojej sieci :mur:) . Zebym mogł się łączyć tylko z wybranym adresem MAC (czyli z bramą w mojej sieci). Czyli potrzebuje firewalla z taką opcją jak outpost z wtyczką Stealth. Czy jest taki firewall? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Witam! Uzywam Outpost Firewall z wtyczką SuperStealth. Niestety wtyczka ta nie działa z najnowszą wersją Outpost'a :( Chcę zmienić firewall, ale nie wiem na jakiego. Najbardziej zalezy mi na mozliwości filtrowania adresów MAC (jakoś nie ufam kilku osobom z mojej sieci :mur:) . Zebym mogł się łączyć tylko z wybranym adresem MAC (czyli z bramą w mojej sieci). Czyli potrzebuje firewalla z taką opcją jak outpost z wtyczką Stealth. Czy jest taki firewall? 1665255[/snapback] Jesli myslisz, ze zapewni ci to bezpieczensto to sie grubo mylisz, taka funkcjonalnosc maja nawet niektore switche, ale temat zostal juz dawno temu rozpykany, MAC spoofing i MAC poisoning to dwie doskonale techniki do zabawy po lanie, twoj wspanialy firewall z wtyczka nadal mysli ze sie komunikujesz z routerem, a wszystkie dane ide przez komputer kolegi :D Do zabezpieczenia proponuje wylaczyc zbedne uslugi: dzielenie plikow i drukarek etc i miec spatchowany system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Statyczny wpis arp dla bramy - xp sp2 maja juz dzialajacy ten 'ficzer' i to troszke pomoze na mniej zdesperowanych script-kiddies, nie pomoze na port stealing switchow i ogolnie na atakowanie switchy (szczegolnie tych z dolnej polki cenowej) ktore ostatecznie np. przechodza w dumb mode i mamy pieknego huba. Ostateczne rozwiazanie to zarzadzalne switche z wlaczonym port security na portach klienckich i statycznym max 1 na port mac adresem, ewentualnie zabezpieczenia korzystajace z wyzszych warstw OSI - ssh, ipsec, vpn, ssl itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 sygate personal firewall (filtrowanie pojedynczyc / zakresow ip, mac, protokolwo, aplikacji , etc) - warto -- polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaymz20 Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) sygate personal firewall (filtrowanie pojedynczyc / zakresow ip, mac, protokolwo, aplikacji , etc) - warto -- polecam 1669126[/snapback] A móglbyś mi napisać krok po kroku co i jak mam wpisać ? Szkoda tylko, że od dłuższego czasu nie ma nowszej wersji Sygate'a EDIT: Co do myślenia czy jestem bezpieczny..hmm...Jakieś poł roku temu w sieci koles bawił się czymś podobnym do NetCut'a i tak gnębił kilka osób w sieci. Jak tylko zainstalowałem Outpost'a z tą wtyczką to odziwo net miałem i mam cały czas. A ten koleś po prostu mnie nie widzi. Edytowane 27 Września 2005 przez Jaymz20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Tzn co mam Ci krok po kroku opisać? Konfigurację firewalla?? Czy ustawienie reguł? Najlepiej napisz na priv i po poludniu mozna cos sprobować zadziałać Tak się składa że wlasnie konfigurowal machine ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...