MastaFus Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 (edytowane) mam problem z dyskiem sata kupiłem sobie nowy dysk. nie wykrywa go ani windows ani bios. gdy włączam komputer pojawia sie m.in. napis maxtor sabra 00 0mb. model płyty asus a7n8x2.0 wersja biosu asus a7n8x2.0 deluxe acip bios rev 1008, model dysku maxtor diamondMax 10 6l080m0 80gb sata 150 hdd. dodam że mam drugi dysk scsi 80 gb. chciałem także dorzucić że właśnie mi się udało przeprowdzić low formating w silicon data utility(albo coś w tym stylu) Edytowane 24 Września 2005 przez MastaFus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 mam problem z dyskiem sata kupiłem sobie nowy dysk. nie wykrywa go ani windows ani bios. gdy włączam komputer pojawia sie m.in. napis maxtor sabra 00 0mb. model płyty asus a7n8x2.0 wersja biosu asus a7n8x2.0 deluxe acip bios rev 1008, model dysku maxtor diamondMax 10 6l080m0 80gb sata 150 hdd. dodam że mam drugi dysk scsi 80 gb. chciałem także dorzucić że właśnie mi się udało przeprowdzić low formating w silicon data utility(albo coś w tym stylu) 1666461[/snapback] Do Mobo (ew. kontrolera SATA) wgrales najnowszy BIOS ? W Windowsie zainstalowane sterowniki kontrolera SATA ? A dysk SCSI jak podlaczony ? czyzby JESZCZE jeden kontroler ? tu tez moga byc jakies kwiatki :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MastaFus Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 no więc tak, wgrałem na nowo sterowniki w windowsie i spartycjonowałem zformatowałem ten dysk i już jest ok. ale dzięi za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...