Skocz do zawartości
MastaFus

Problem Z Dyskiem Sata

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem z dyskiem sata

kupiłem sobie nowy dysk. nie wykrywa go ani windows ani bios. gdy włączam komputer pojawia sie m.in. napis maxtor sabra 00 0mb. model płyty asus a7n8x2.0 wersja biosu asus a7n8x2.0 deluxe acip bios rev 1008, model dysku maxtor diamondMax 10 6l080m0 80gb sata 150 hdd. dodam że mam drugi dysk scsi 80 gb. chciałem także dorzucić że właśnie mi się udało przeprowdzić low formating w silicon data utility(albo coś w tym stylu)

Edytowane przez MastaFus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem z dyskiem sata

kupiłem sobie nowy dysk. nie wykrywa go ani windows ani bios. gdy włączam komputer pojawia sie m.in. napis maxtor sabra 00 0mb. model płyty asus a7n8x2.0 wersja biosu asus a7n8x2.0 deluxe acip bios rev 1008, model dysku maxtor diamondMax 10 6l080m0 80gb sata 150 hdd. dodam że mam drugi dysk scsi 80 gb. chciałem także dorzucić że właśnie mi się udało przeprowdzić low formating w silicon data utility(albo coś w tym stylu)

1666461[/snapback]

Do Mobo (ew. kontrolera SATA) wgrales najnowszy BIOS ?

W Windowsie zainstalowane sterowniki kontrolera SATA ?

A dysk SCSI jak podlaczony ? czyzby JESZCZE jeden kontroler ? tu tez moga byc jakies kwiatki :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi