Skocz do zawartości
kargul 2

Problem Z Instalacją Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Mój młodziutki i głupiutki braciszek wespół w zespół ze starutkim i równie głupiutkim ojcem postanowili sobie sformatować dysk i postawić nowego xp. Zainstalowali i owszem ale bez formatu i na dodatek z pozycji windowsa - czyli [ciach!]o zrobili, syf w kompie panuje nadal. Zawezwany do pomocy zabrałem się za format i reinstall z pozycji biosa. Płyta bootuje poprawnie, po odpaleniu instalatora pojawia się komunikat, że instalator przeprowadza weryfikację sprzętu (czy jakoś tak) i w momencie kiedy powinien pojawić się niebieski ekran instalatora pojawia się ciemność i tyle. Po jakimś tam czasie oczekiwań - restart i to samo w koło. Instalator odpala się tylko przy instalacji z pozycji windows ale formatu zrobić nie pozwala, wdarcie się do konsoli również nie przynosi żadnego skutku - po komendzie format c: następuje przejście do następnego wiersza i tyle. Instalka to XP SP2 , próbowana również była wcześniejsz wersja bez SP2 - skutek ten sam. Jakieś propozycje??...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój młodziutki i głupiutki braciszek wespół w zespół ze starutkim i równie głupiutkim ojcem postanowili sobie sformatować dysk i postawić nowego xp. Zainstalowali i owszem ale bez formatu i na dodatek z pozycji windowsa - czyli [ciach!]o zrobili, syf w kompie panuje nadal. Zawezwany do pomocy zabrałem się za format i reinstall z pozycji biosa. Płyta bootuje poprawnie, po odpaleniu instalatora pojawia się komunikat, że instalator przeprowadza weryfikację sprzętu (czy jakoś tak) i w momencie kiedy powinien pojawić się niebieski ekran instalatora pojawia się ciemność i tyle. Po jakimś tam czasie oczekiwań - restart i to samo w koło. Instalator odpala się tylko przy instalacji z pozycji windows ale formatu zrobić nie pozwala, wdarcie się do konsoli również nie przynosi żadnego skutku - po komendzie format c: następuje przejście do następnego wiersza i tyle. Instalka to XP SP2 , próbowana również była wcześniejsz wersja bez SP2 - skutek ten sam. Jakieś propozycje??...

1666891[/snapback]

ClearCMOS

Usun partycje z dysku np. Fdiskiem i karz ja zrobic instalatorowi windowsa.

Wyjmoj z kompa sprzet po kolei jak dalej bedzie sobie w gumki lecial, bo teraz nie wiadomo do konca z jakiego to powodu, wszystko moze byc :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz inny dysk to postaw system na nim a tamten doprowadź do stanu używalności pod windowsem (utworzenie partycji na nowo) i potem normalnie stawiaj na nim system. Jak nie masz to idź do kumpla z dyskiem i niech on pod swoim systemem jeszcze raz sformatuje Twoj dysk i utworzy partycje. Ja tak kiedyś miałem na starym sprzecie że po uruchomieniu instalatora miałem czarny ekran. Okazalo się że winny był GF4mx. Nie wiem czemu ale na czas instalacji windowsa musialem wkladać RiveTNT2 i wtedy instalka szła. Ale to taka moja dziwna sytuacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi