Skocz do zawartości
mex

Napięcie Karty - Skąd Wiedzieć Jakie?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam przed sobą dwie karty graficzne: TNT2 M64 oraz MSI GeForce 2 MX 400. Jak sprawdzić przy jakim napięciu pracują? Czy ilość wycięć o tym świadczy? Nie chcę wkładać do płyty głównej, bo jeśli się okaże, że są to 3,3V to może płytę szlag trafić. Na stronie MSI w instrukcji do karty nie ma ani słowa na temat napięć! Dzięki za odpowiedź:) Edytowane przez mex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos pomieszlaes :P

masz nowa plyte głowna .. która ma napiecie AGP 1.5 .. jak wlozysz grafe na 3.3v (co i tka jest raczej nie mozwlie bo te mialy inaczej "zęby") to najzwyczajniej w swiecie nie ruszy ...

tak jakbys podlaczyl urzadzenie 220v do dniazdka 110v ... zamalo pradu i juz..

problem bylby jakbys wlozy karte która ma napiecie 1.5 do starego agp które daje 3.3v ;] wtedy byloby pufff ;]

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam na prądzie się nie znam:P Nie chodziło mi o moją płytę MSI. Mam po prostu ASRock K7S8X, czyli w sumie też nie jakąś przedpotopową i na niej muszę umieścić jakąś kartę. Wiem, że wymaga kart o napięciu 1,5V i w instrukcji jest napisane aby nie wkładać tych o napięciu 3,3V, bo może to doprowadzić do uszkodzenia płyty, a ja nie zamierzam się z nimi spierać;) Dlatego jeśliby było tak jak piszesz (że nie ruszy), to jeszcze pół biedy! Gorzej jak szlag trafi jedno z nich... Skoro jednak wspomniałeś to nad czym myślałem, czyli inne ułożenie zębów (o jedno wycięcie więcej na kartach 1,5V), to w takim razie mam obie właśnie 1,5V:] Zresztą, to nie moja płyta i karty;))) Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi