mex Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Mam przed sobą dwie karty graficzne: TNT2 M64 oraz MSI GeForce 2 MX 400. Jak sprawdzić przy jakim napięciu pracują? Czy ilość wycięć o tym świadczy? Nie chcę wkładać do płyty głównej, bo jeśli się okaże, że są to 3,3V to może płytę szlag trafić. Na stronie MSI w instrukcji do karty nie ma ani słowa na temat napięć! Dzięki za odpowiedź:) Edytowane 27 Września 2005 przez mex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) cos pomieszlaes :P masz nowa plyte głowna .. która ma napiecie AGP 1.5 .. jak wlozysz grafe na 3.3v (co i tka jest raczej nie mozwlie bo te mialy inaczej "zęby") to najzwyczajniej w swiecie nie ruszy ... tak jakbys podlaczyl urzadzenie 220v do dniazdka 110v ... zamalo pradu i juz.. problem bylby jakbys wlozy karte która ma napiecie 1.5 do starego agp które daje 3.3v ;] wtedy byloby pufff ;] Edytowane 27 Września 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mex Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Ja tam na prądzie się nie znam:P Nie chodziło mi o moją płytę MSI. Mam po prostu ASRock K7S8X, czyli w sumie też nie jakąś przedpotopową i na niej muszę umieścić jakąś kartę. Wiem, że wymaga kart o napięciu 1,5V i w instrukcji jest napisane aby nie wkładać tych o napięciu 3,3V, bo może to doprowadzić do uszkodzenia płyty, a ja nie zamierzam się z nimi spierać;) Dlatego jeśliby było tak jak piszesz (że nie ruszy), to jeszcze pół biedy! Gorzej jak szlag trafi jedno z nich... Skoro jednak wspomniałeś to nad czym myślałem, czyli inne ułożenie zębów (o jedno wycięcie więcej na kartach 1,5V), to w takim razie mam obie właśnie 1,5V:] Zresztą, to nie moja płyta i karty;))) Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...